Головна Новини Світ США Допомога Україні: США шукають "план Б"
commentss НОВИНИ Всі новини

Допомога Україні: США шукають "план Б"

У Конгресі США шукають можливості для ухвалення макрофінансової допомоги Україні

15 лютого 2024, 20:25
Поділіться публікацією:

Американські конгресмени розробляють "план Б", щоби, попри спротив спікера Палати представників Майка Джонсона, все ж таки ухвалити допомогу Україні.

Допомога Україні: США шукають "план Б"

США досі не затвердили допомогу Україні. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє видання The Hill, за словами конгресмена-демократа Грегорі Мікса, один з варіантів "плану Б", який є найбільш багатообіцяючою тактикою, - це петиція про звільнення спікера палати представників Майка Джонсона.

Конгресмен пояснив, що відповідний процедурний механізм дозволяє 218 законодавцям ухвалювати законопроєкти, які спікер відмовляється розглядати у Палаті представників США.

При цьому видання пише, що такі петиції не часто отримують підтримку, оскільки для їхнього схвалення члени партії змушені протистояти своєму керівництву.

Грегорі Мікс також повідомив, що веде переговори з республіканцями щодо петиції про звільнення Майка Джонсона.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що країни Балтії побудують понад тисячу бетонних бункерів на кордонах з Росією та Білоруссю. Лінія оборони країн Балтії буде включати протитанкові міни, рови, колючий дріт і так звані "зуби дракона", а поруч будуть розміщені склади зі снарядами. Будівництво оборонних споруд планують розпочати в січні 2025 року.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що захищати Україну — обов'язок кожного громадянина, а тому мобілізація засуджених осіб має відбуватися за загальними правилами, а не на добровільній основі, вважає Мін'юст. Міністр юстиції відзначив, що новий законопроєкт про посилення мобілізації, за який парламентарі проголосували у першому читанні, передбачає добровільне залучення засуджених громадян до лав української армії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини