Головна Новини Світ США Допомога Україні та Ізраїлю: до якого "консенсусу" прийшли у Конгресі
commentss НОВИНИ Всі новини

Допомога Україні та Ізраїлю: до якого "консенсусу" прийшли у Конгресі

Лідер більшості в Сенаті США Чак Шумер висловив "надію", що цього тижня можна "щось зробити, щоб допомогти обом країнам"

15 квітня 2024, 07:52 comments2273
Поділіться публікацією:

Між президентом Сполучених Штатів Америки Джо Байденом та лідерами Конгресу під час недільної телефонної розмови був "консенсус" про те, що законодавцям необхідно вжити швидких дій, щоб направити допомогу Україні та Ізраїлю. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявив лідер більшості в Сенаті Чак Шумер, повідомляє "ABC".

Допомога Україні та Ізраїлю: до якого "консенсусу" прийшли у Конгресі

Лідер більшості у Сенаті США Чак Шумер. Фото: Getty Images

Американський сенатор під час прес-конференції у Нью-Йорку висловив "надію", що цього тижня можна "щось зробити, щоб допомогти обом країнам".

Перед цим у неділю, 14 квітня, Байден поспілкувався з лідером більшості у Сенаті Шумером, спікером Палати представників Майком Джонсоном, лідером меншості у Палаті представників Хакіємом Джефрісом та лідером меншості у Сенаті Мітчем МакКоннеллом.

За словами Шумера, найкращий спосіб направити допомогу Україні та Ізраїлю — це розглянути та ухвалити Палатою представників схвалену Сенатом додаткову програму національної безпеки, яка включає допомогу обом цим країнам. Йдеться про прийнятий Сенатом у лютому пакет на 95 мільярдів доларів, який Джонсон досі не виніс на голосування.

Читайте також на порталі "Коментарі" — незважаючи на те, що цього тижня Конгрес США вийшов з канікул, він так і не взявся за розгляд законопроекту про допомогу Україні. Росія ж, користуючись моментом, потужно тисне на фронті та атакує наші мирні міста та критичну інфраструктуру бомбами, ракетами та дронами. В Офісі президента України вже відкрито критикують Штати за таку "підтримку", а військово-аналітичний портал Defense Express констатує, що США втрачають довіру Європи та Азії. У допомозі Україні активізувалися європейці, але, по-перше, не всі, по-друге, їх зусиль явно недостатньо для наших потреб. Як геополітична ситуація може розвиватись далі? Чого нам чекати від США та Європи? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини