Головна Новини Світ США Джо Байден поговорив з лідерами Європи про Україну: яка позиція Заходу
commentss НОВИНИ Всі новини

Джо Байден поговорив з лідерами Європи про Україну: яка позиція Заходу

Джо Байден поговорив з лідерами Європи про Україну перед розмовою з Путіним

7 грудня 2021, 09:35
Поділіться публікацією:

Джо Байден має 7 грудня зустрітися через відеоконференцію з Володимиром Путіним. Повідомляється, що лідер США вже провів попередні перемовини з очільником уряду Великобританії Борисом Джонсоном та політичними лідерами Франції й Німеччини з приводу питання української безпеки. Про це пише ВВС.

Джо Байден поговорив з лідерами Європи про Україну: яка позиція Заходу

Джо Байден, фото з Twitter/krymrealii

Повідомляється, що країни Європи єдині в своїй позиції — вони закликають лідера Росії знизити рівень напруги на кордонах. Європейці готові  використати "усі інструменти, які є в їхньому розпорядженні", щоб не відбулося ескалації.

Країни Заходу занепокоєні накопиченням військових біля кордонів України. Повідомляється, що у Кремлі запевняють, що військової агресії не планується й звинувачують іноземні країни в провокаційних заявах.

Як відомо, в адміністрації Білого дому розповіли, що 6 грудня була проведена селекторна нарада з представниками Євросоюзу. Під час наради присутні обговорили нарощення російських військ на західному кордоні Росії. За інформацією адміністрації, Британія, Німеччина, Франція та США підтримують територіальну цілісність України. За словами речника Держдепартаменту США Неда Прайса, США буде реагувати на дії Росії й потім приймати рішення щодо введення додаткових санкцій.

Серед плану заходів, які мають нанести значну шкоду Росії, введення "пекельних" санкцій. Серед яких обмеження доступу до фінансових платіжних систем та ще ряд заборон, що стосуватимуться зовнішнього боргу Росії, та інші санкції, що сприятимуть знищенню економіки за лічені місяці. Лідери Заходу говорять, що готові діяти рішуче в разі здійснення військової агресії проти України.

Як повідомляв портал "Коментарі", політологи впевнені, що Україна б мала висловити свою чітку позицію з питання, яке обговорюють в Європі і США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини