Головна Новини Світ США Джо Байден провів телефонну розмову з Путіним
commentss НОВИНИ Всі новини

Джо Байден провів телефонну розмову з Путіним

Джо Байден провів телефонну розмову зі своїм російським колегою, сподіваючись послабити кризу на кордоні Росії з Україною.

31 грудня 2021, 05:05
Поділіться публікацією:

30 грудня о 22:35 за київським часом розпочалася телефонна розмова між президентом США Джо Байденом та президентом Росії Володимиром Путіним. Розмова тривала 50 хвилин. Про це повідомляє американський телеканал CNN. Джо Байден провів телефонну розмову зі своїм російським колегою, сподіваючись послабити кризу на кордоні Росії з Україною. Переговори відбулися з ініціативи російського президента на тлі зростання напруги на європейському континенті у зв'язку із накопиченням військ поблизу українських кордонів.

Джо Байден провів телефонну розмову з Путіним

Джо Байден (фото з відкритих джерел)

Планувалося, що президенти обговорять майбутні переговори Заходу з безпековою Росією. Зокрема, йшлося про Раду Росія-НАТО, двосторонню зустріч США та РФ у рамках діалогу про стратегічну стабільність та засідання Постійної ради ОБСЄ. Востаннє Байден розмовляв із Путіним 7 грудня під час відеоконференції, яка завершилася обіцянкою відновити дипломатичні дискусії, проте досі жодних ознак деескалації. З того часу близько 100 000 російських військових залишалися на кордоні з Україною, попри попередження Байдена та європейських лідерів про серйозні наслідки у разі нападу.

Також повідомляється, що напередодні переговорів ВПС США здійснили політ над Східною Україною літаком-шпигуном для збору розвідувальних даних щодо військової ситуації. Це вже вдруге за тиждень, коли США здійснили таку місію за допомогою системи E-8C Joint Surveillance Target Attack Attack System (JSTARS).

Нагадаємо, у минулу середу високопоставлений чиновник адміністрації Байдена Ентоні Блінкен розмовляв з міністрами закордонних справ Франції, Німеччини та Великобританії. Розмови відбулися напередодні телефонної розмови лідерів двох великих країн – США та Росії Джо Байдена та Володимира Путіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини