Головна Новини Світ США Джонсон запропонував 4 плани допомоги США для України, Ізраїлю та Тайваню: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Джонсон запропонував 4 плани допомоги США для України, Ізраїлю та Тайваню: деталі

Спікер хоче перемістити чотири законопроекти під одну процедурну норму, що дозволяє процес внесення поправок

16 квітня 2024, 07:18 comments1393
Поділіться публікацією:

Спікер Палати представників Майк Джонсон представив чотири окремі законопроекти щодо фінансування допомоги США для України, Ізраїлю, Тайваню, а також щодо інших пріоритетів національної безпеки. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Hill.

Джонсон запропонував 4 плани допомоги США для України, Ізраїлю та Тайваню: деталі

Майк Джонсон. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться про те, що Майк Джонсон на закритій конференції Палати Республіканської партії в понеділок оприлюднив свій план передачі іноземної допомоги через Палату представників.

Це сталося після кількох місяців відкладення будь-яких рішень на цю тему.

За словами двох законодавців від "республіканців" на зустрічі, план полягає в тому, щоб перемістити чотири законопроекти під одну процедурну норму, що дає змогу процес внесення поправок.

У публікації The Hill зазначається, що, за словами одного із законодавців Республіканської партії, четвертий законопроект, пов'язаний з національною безпекою, включатиме: заборону TikTok, положення, яке дозволить США використовувати конфісковані російські активи для допомоги Україні, акт ленд-лізу для військової допомоги та конвертовані кредити для полегшення гуманітарної допомоги.

Водночас зазначається, що поточний план не містить жодних положень про кордон з Мексикою, розповів представник "республіканців" Кевін Херн. А це може викликати критику з боку жорстких консерваторів, які стверджують, що будь-яка допомога Україні має поєднуватись із законодавством для вирішення ситуації на південному кордоні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — обстановка, що розпалилася на Близькому Сході, де Іран в ніч на 14 квітня влаштував ракетно-дронову масовану атаку на Ізраїль, логічним чином актуалізувала питання допомоги. Причому як Ізраїлю, так і Україні, яка третій рік відбивається від армії путінського режиму, що заспівав з іранським. Є надія, що США після піврічної тяганини ухвалять, нарешті, законопроект про зовнішню підтримку, де в одному пакеті "зашиті" Україна, Ізраїль та Тайвань. Експерти розповіли порталу "Коментарі", що відбувається з підтримкою нашої країни і чи підштовхне загострення на Близькому Сході представників Заходу стати більш кмітливими в цьому плані.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини