Головна Новини Світ США Джордж Клуні закликав Байдена знятися з виборів: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Джордж Клуні закликав Байдена знятися з виборів: у чому причина

У своїй статті для The New York Times Клуні написав, що президенту час закінчувати свою політичну кар'єру

11 липня 2024, 10:48
Поділіться публікацією:

Джордж Клуні, відомий актор і активіст, звернувся до президента США Джо Байдена з проханням не балотуватися на другий термін. Актор, який організував збір коштів на суму 28 мільйонів доларів, висловив свої побоювання у статті для The New York Times.

Джордж Клуні закликав Байдена знятися з виборів: у чому причина

Джордж Клуні вмовляє Байдена не балотуватись

Джордж Клуні зробив різку заяву про стан президента Джо Байдена, який, на його думку, більше не здатний ефективно керувати країною.  У своєму гостьовому есе актор підкреслив, що час Байдена минув, і час передати естафету.

"Єдина битва, яку він не може виграти, — це боротьба з часом. Це прикро це говорити, але той Джо Байден, з яким я був три тижні тому на зборі коштів, не був Джо Байденом у 2010 році. Він навіть не був Джо Байденом 2020 року. Той самий чоловік, якого ми всі бачили під час дебатів", — зазначив Клуні.

Клуні написав, що на останньому зборі коштів Байден здавався втомленим і не справлявся з тиском. Ця зустріч, що відбулася одразу після короткого перельоту з Італії, де Байден брав участь у зустрічі G7, значно вплинула на його виступ на дебатах.

Крім того, актор вважає, що нинішній стан Байдена може негативно вплинути на підтримку виборців не тільки для нього, але й для інших кандидатів від Демократичної партії.

"Ми не збираємося виграти в листопаді з цим президентом. Крім того, ми не виграємо Палату представників і втратимо Сенат. Це не тільки моя думка. Це думка кожного сенатора, члена Конгресу та губернатора, з якими я спілкувався приватно. Кожен, незалежно від того, що він або вона говорить публічно", — пояснив Клуні.

Слідом за Клуні висловилися й інші впливові демократи. Ненсі Пелосі в одному з інтерв'ю сказала, що Байден має сам ухвалити рішення про свою участь у виборах, що лише посилило тиск на президента.

Команда Байдена, дізнавшись про підготовку статті Клуні, намагалася переконати актора відмовитися від публікації. Але статтю опублікували, викликавши широкий резонанс серед політиків і виборців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини