Головна Новини Світ США Ефективність — 100%: компания Рfizer розповіла, кому найбільше підходить її вакцина
commentss НОВИНИ Всі новини

Ефективність — 100%: компания Рfizer розповіла, кому найбільше підходить її вакцина

Найкраще препарат діє на дітей і підлітків

31 березня 2021, 17:10
Поділіться публікацією:

Розробники вакцин проти коронавірусу продовжують працювати над удосконаленням своїх препаратів. Так, в компаніях BioNTech і Pfizer повідомляють про те, що їхня вакцина демонструє 100-відсоткову ефективність при застосуванні для неповнолітніх. Новину повідомляє ТСН, посилаючись на інформацію від CNBC.

Ефективність — 100%: компания Рfizer розповіла, кому найбільше підходить її вакцина

Вакцина Pfizer на 100% ефективна для підлітків. Фото з відкритих джерел

За даними компанії, діти віком 12-15 років добре переносять вакцинацію під час використання препарату Pfizer. Для визначення усіх ризиків науковим діячам довелося провести спеціальне дослідження.

Під пильним спостереженням знаходилося близько 2300 американських підлітків. Результати воістину вражаючі — із дітей, які отримали щеплення вакциною, а не плацебо, коронавірус не підхопив ніхто. В іншій групі піддослідних, які були вакциновані вітамінними добавками, від COVID-19 постраждало 18 осіб.

Повідомляється, що такі дані дуже важливі для повного подолання пандемії. Наразі в Америці дозволено вакцинувати від коронавірусу лише людей, які досягли 16-річного віку. Однак, якщо залишити без щеплень (отже, і без спеціального імунітету з антитілами) усіх дітей, молодших 16 років, це не допоможе сформувати необхідний "колективний імунітет".

За словами гендиректора компанії Pfizer Альберта Бурли, розробники сподіваються, що незабаром їхня вакцина буде широко використовуватися для щеплень дітей шкільного віку. Бізнесмен навіть назвав приблизні терміни — поки не почнеться новий навчальний рік.

Раніше "Коментарі" розповідали, коли в Україні нарешті з'явиться американська вакцина Pfizer. У нашій публікації можна дізнатися і про кількість доз, яку планують виділити Україні.

На порталі є інформація і про те, які плани щодо масової вакцинації українців на 2021 рік має Міністерство охорони здоров'я.

Також пропонуємо дізнатися плюси і мінуси можливого оформлення паспорта вакцинації в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини