Головна Новини Світ США Екс-президент США заявив, що шкодує через те, що змусив Україну відмовитися від ядерної зброї.
commentss НОВИНИ Всі новини

Екс-президент США заявив, що шкодує через те, що змусив Україну відмовитися від ядерної зброї.

Клінтон про відмову України від ядерної зброї заявив. що відчуває особисту причетність, бо змусив українців зробити такий крок

5 квітня 2023, 07:50 comments2719
Поділіться публікацією:

Колишній президент США Білл Клінтон згадав, як у 1990-х роках був одним із тих, хто відіграв ключову роль у ядерному роззброєнні України. Як повідомляє видання "Коментарі", своїми спогадами екс-глава Білого дому поділився в інтерв'ю ірландському телеканалу RTÉ.

Екс-президент США заявив, що шкодує через те, що змусив Україну відмовитися від ядерної зброї.

Білл Клінтон. Фото: із відкритих джерел

"Я відчуваю особисту причетність, тому що я змусив їх (Ред. – Україну) погодитись на відмову від ядерної зброї. І ніхто з них не вірить, що Росія пішла б на це (Ред. – вторгнення), якби Україна все ще мала свою зброю", — заявив Білл Клінтон.

Водночас, Клінтон заявив, що знав: кремлівський диктатор Володимир Путін, на відміну від свого попередника Бориса Єльцина, не підтримав би аналог Будапештського меморандуму.

"Вони (Ред. – українці) боялися віддати його (Ред. – ядерну зброю), бо думали, що це єдине, що захищало їх від експансіоністської Росії. Путін, коли побачив випадок, порушив угоду і спочатку захопив Крим. І я з -за це почуваюся жахливо, бо Україна дуже важлива країна", — зазначив екс-президент США.

Білл Клінтон додав, що підтримка з боку США та Європи для України у повномасштабній війні з РФ має залишатися непохитною.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у чому важливість візиту лідерів ЄС до Пекіна – чи може Цзіньпін переглянути свої зв'язки з РФ.

Також видання "Коментарі" повідомляло – аналітики Інституту вивчення війни розповіли, чому Кремль знову почав загрожувати ядерною зброєю.

Раніше "Коментарі" писали – авторитарні режими розгойдують тему ядерної зброї: про що говорять заява КНДР та позиція Китаю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини