Головна Новини Світ США Експерт оцінив підсумки зустрічі Байдена і Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт оцінив підсумки зустрічі Байдена і Путіна

Зустріч Путіна і Байдена пройшла 16 червня на віллі Ла-Гранж в Женеві

16 червня 2021, 23:00
Поділіться публікацією:

У Женеві переговори президентів США і Росії Джо Байдена і Володимира Путіна пройшли в цілому без сюрпризів і прогнозовано. Про це розповів "Комментаріі-Україна" експерт Українського інституту політики Данило Богатирьов 16 червня.

Експерт оцінив підсумки зустрічі Байдена і Путіна

Байден і Путін (фото з відкритих джерел)

"Домовилися про повернення послів до Москви та Вашингтона; продовженні діалогу щодо стратегічної стабільності (контроль над ядерними озброєннями). Висловили намір (тобто, не факт, що це відбудеться) налагодити діалог з кіберзагрозами, налагодити діалог про обмін ув'язненими громадянами РФ і США. В іншому, Байден наголосив на правах людини (цілком конкретного — Навального) і свободу ЗМІ (цілком конкретних, існуючих на гранти США). Путін на це відповідав, що вони — інагенти, і в США ця практика давно прийнята, а Навального посадили за справу", — розповів експерт.

За словами Байдена, російська сторона готова допомогти в забезпеченні стабільності в Афганістані після виведення американських військ і переговорах з Іраном за новою "ядерної угоди", вважає Богатирьов.

"Цікаво, що в своїй пресконференції, Байден, відповідаючи на питання про права людини в Росії, назвав її" Major global power "("Велика світова держава"). Барак Обама, будучи президентом, називав РФ "не більше, ніж регіональною державою". Таким чином, зміна ролі Росії в світових процесах в очах американського керівництва у наявності. По Україні: обидва президенти на словах підтвердили прихильність виконанню "Мінських угод". Втім, це не означає, що США заборонять Києву вимагати їх переписати і іншими способами саботувати процес виконання. Байден ритуально підтвердив прихильність територіальної цілісності України. За фактом, як і очікувалося, по Україні ніяких домовленостей не дійшли", — підкреслив експерт Українського інституту політики.

Як повідомляли раніше Володимир Путін зазначив, що, на його думку, Джо Байден підтримує думку про необхідність дотримання "Мінських домовленостей" офіційним Києвом. При цьому Росія не зобов'язувалася брати на себе якісь нові зобов'язання або відповідальність щодо ситуації на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення

иван

17 червня 2021, 08:38

Сложно серьезно говорить с человеком, который с трудом следит за нитью беседы.


Новини