Головна Новини Світ США Експерт про заклик не бити по НПЗ Росії: У США дуже дешево оцінюють нашу кров
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт про заклик не бити по НПЗ Росії: У США дуже дешево оцінюють нашу кров

За інформацією Financial Times, 22 березня 2024 США закликали Україну припинити атаки на російські нафтопереробні заводи, оскільки вони можуть призвести до зростання світових цін на нафту та нібито сприяють ескалації

22 березня 2024, 12:23 comments1737
Поділіться публікацією:

На такий заклик США з обуренням реагують українські експерти. Зокрема, засновник міжнародної волонтерської спільноти InformNapalm Роман Бурко заявив, що мова йде про черговий цинічний підхід, який не додає США авторитету, а демонструє меркантильність.

Експерт про заклик не бити по НПЗ Росії: У США дуже дешево оцінюють нашу кров

Удари по НПЗ

За його словами, Україна вже 4 місяці чекає поки США прийме пакет допомоги і теж просила США не затримувати її, бо ця затримка сприятиме ескалації на фронті, бо коли агресор бачить, що Україна не отримує допомоги, то приймає це як заохочення до ескалації ударів.

"Тому удари по російським НПЗ мають продовжуватись, бо є дійсно ефективним механізмом зменшення фінансових можливостей РФ. Україна бореться за своє виживання і є передовим форпостом демократичного світу",
— написав у Фейсбуці Бурко.

На його думку, якби союзники вчасно давали всю необхідну зброю та боєприпаси, то ми не втрачали б найважливіше — життя людей, бо саме своїми життями українські воїни платять за меркантильність американських політиків.

"Тому не треба нам казати про зростання ціни на нафту, бо ви дуже дешево оцінюєте нашу кров і наші життя. І тому треба продовжувати бити по НПЗ. Треба виводи з ладу російську економіку. Навіть заради того, щоб не дозволяти рашистам качати нафтодолари і на них робити нову зброю, купляючи комплектуючі для ракет у США та інших країн"
, — відзначив Бурко.

При цьому він додав, що справжня ескалація — це пасивність перед нападником, бо для тріумфу зла достатньо щоб хороші люди нічого не робили.

При цьому політолог Олег Саакян звинуватив США в обмані, стверджуючи, що удари по російським НПЗ не призведуть до росту цін на нафту та паливо на світовому ринку. За його словами, ситуативні коливання вирівнюються тим, що Україна не б'є по нафтовидобутку й Росія вимушена компенсувати відсутність експорту палива — збільшенням експорту сирої нафти, що вже вони й зробили.

"Тож дефіциту на міжнародному ринку не буде, а в Росії може бути. Й гарантовано зменшаться доходи РФ, бо маржа падатиме через дисконт на цю нафт. Оскільки це безальтернативно для Росії, їй прийдеться давати більший дисконт",
— написав у Фейсбуці Саакян.

За його словами, на ціну палива більше впливає зрив судноплавства через хуситів, яких Штати не можуть приборкати. Саме через напади на кораблі — вони вимушені обпливати Африку, що збільшує часові та логістичні видатки.

"А також, те що американська нафтогалузь переважно в руках республіканців, які поставили значну частину НПЗ на ремонт, якраз на фініші виборчої кампанії, чим провокують зростання ціни палива на ринку США, що дійсно битиме по рейтингах Байдена",
- підкреслив політолог.

Тож, підкреслює експерт, розмови про "не бийте по НПЗ" бо наших щурів нудить — це або тупість адміністрації Байдена, або тримання інших за ідіотів.

Саакян вважає, що удари по НПЗ треба продовжувати, проте чітко окреслити, нафту ми не чіпаємо.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини