Головна Новини Світ США Експерт: США мають, але не дають Україні достатньо зброї, щоб перемогти РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт: США мають, але не дають Україні достатньо зброї, щоб перемогти РФ

Штати не дають Україні всю необхідну зброю для перемоги Росії

25 липня 2024, 22:07
Поділіться публікацією:

У США є достатньо зброї, яка могла б допомогти Україні перемогти РФ на полі бою, переконаний політолог, військовослужбовець ЗСУ Олександр Антонюк.

Експерт: США мають, але не дають Україні достатньо зброї, щоб перемогти РФ

США недостатньо допомагають Україні. Фото з відкритих джерел

"У цьому питанні я більше довіряю заявам військових, а не політиків, які схильні заговорювати теми і перекручувати факти. Наприклад, американський генерал Бен Ходжес визнає, що США передають Україні недостатньо зброї, хоча могли б значно більше", — заявив Олександр Антонюк.

За його словами, США не передають достатньо зброї, зокрема, тому що Україна не допрацьовує.

"У комунікації зі Штатами українці зосереджені на політиках, які є верифікованим представництвом держави. Втім, у комунікації ми опускаємо роботу з українською діаспорою у США, яка здебільшого є прихильниками республіканців, а її проактивна більшість – послідовники Дональда Трампа. Якби українська діаспора супроводжувала поїздки Трампа по Штатах акціями і плакатами з вимогами збільшити допомогу Україні, Трамп, як залежний від свого електорату популіст, був би змушений змінювати своє ставлення до питання допомоги Україні. Натомість через пасивність української діаспори маємо позицію Трампа, яку наразі важко назвати проукраїнською", — наголосив політолог.  

Він відзначив, що з огляду на всі потенційні ризики, які насуваються, Україна має вже зараз формувати безпековий військовий альянс.

"До такого альянсу мали б ввійти Британія, Польща та Україна, а також країни Балтії і Туреччина. Крім того, Україна повинна більш активно доносити до США ідею, що політика збереження РФ як єдиного суб’єкту рано чи пізно призведе до глобальної катастрофи", — додав експерт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини