Головна Новини Світ США Фінішна лінія: оголосили, коли буде ухвалений законопроект США щодо санкцій проти Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Фінішна лінія: оголосили, коли буде ухвалений законопроект США щодо санкцій проти Росії

Угода щодо законопроекту про санкції проти Росії можлива цього тижня

31 січня 2022, 11:18
Поділіться публікацією:

Американські сенатори дуже близькі до досягнення угоди щодо законодавства про санкції проти Росії за її дії щодо України, включаючи деякі заходи, які можуть набути чинності до будь-якого вторгнення, заявили 31 січня два провідних сенатори. Про це повідомляє Reuters.

Фінішна лінія: оголосили, коли буде ухвалений законопроект США щодо санкцій проти Росії

Голова комітету Сенату із закордонних справ Роберт Менендес (DNJ) із сенатором Джимом Ріша (Р-Айдахо) - Reuters

Сенатори Боб Менендес, голова Комітету із закордонних справ Сенату від Демократичної партії, і Джеймс Ріш, головний республіканець, сподівалися просунутися над законопроектом цього тижня.

"Я б охарактеризував це як те, що ми знаходимося на лінії в один ярд", — сказав Менендес в ефірі CNN "Стан Союзу", використовуючи посилання на американський футбол, що означає "дуже близько до воріт".

За словами Менендеса, існує сильна двопартійна рішучість підтримати Україну та покарати Росію, якщо вона вторгнеться в Україну. Відповідаючи на запитання, чи буде досягнута домовленість цього тижня, він сказав: "Я вірю, що ми досягнемо цього".

Вищі посадовці адміністрації Байдена проведуть секретний брифінг для всіх сенаторів США у четвер, 3 лютого, повідомив помічник Сенату. Лідери Конгресу попросили провести брифінг щодо ситуації.

Законопроект Сенату буде спрямований на найбільш значні російські банки та російський суверенний борг, а також надаватиме більше військової допомоги США Україні.

За словами Менендеса, деякі санкції в законопроекті можуть набути чинності до будь-якого вторгнення через те, що Росія вже зробила, зокрема, кібератаки на Україну, операції під фальшивим прапором і зусилля з внутрішнього підриву українського уряду.

За його словами, у разі вторгнення Росії послідують більш нищівні санкції. Між сенаторами обох сторін все ще існують розбіжності, особливо щодо того, чи вводити санкції щодо газопроводу "Північний потік-2".

Україна вимагає обох дій – санкції прямо зараз і після будь-якого вторгнення, заявила посол Києва в США Оксана Маркарова в ефірі телеканалу CBS "Обличчям до нації".

Як повідомляли раніше "Коментарі", західні держави загрожують жорсткими економічними санкціями проти Росії, якщо вона вторгнеться в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини