Головна Новини Світ США ФОТОФАКТ: Лісові пожежі у США спалили близько 40 тис. гектарів землі, ситуація погіршується
commentss НОВИНИ Всі новини

ФОТОФАКТ: Лісові пожежі у США спалили близько 40 тис. гектарів землі, ситуація погіршується

Місцева влада евакуювала людей і готуються до ще більших масштабів пожеж

15 серпня 2020, 08:35 comments1208
Поділіться публікацією:

Лісові пожежі в штатах Каліфорнії, Орегоні і Колорадо в США вже спалили понад 40 тис. Гектарів землі. За інформацією CNN, у ці вихідні ситуація може погіршитися, оскільки сильна спека обрушиться на більшу частину США.

ФОТОФАКТ: Лісові пожежі у США спалили близько 40 тис. гектарів землі, ситуація погіршується

Влада видала накази про евакуацію районів, постраждалих від пожежі.

Пожежа на озері у Північному окрузі Лос-Анджелеса спалила більше ніж 7 тис. гектарів землі і зруйнувала 21 будівлю, а станом на вечір п'ятниці вогонь був локалізований на 12%, повідомляє пожежна служба округу Лос-Анджелес. На пожежу відреагували близько 1160 пожежників з різних відомств.

Водночас погода тільки сприяє поширенню вогню. Синоптики прогнозують, що нинішні вихідні будуть найспекотнішими за все літо. Численні дослідження пов'язують збільшення викидів вуглекислого газу і підвищення температури зі збільшенням площ горіння на Заході США, особливо в Каліфорнії.

Разом з тим в Колорадо вогонь поширився в декількох місцях, в тому числі в Грізлі-Крік в окрузі Гарфілд. У цій місцевості в п'ятницю вогонь поширився на площі близько 5,5 тис. га, повідомляє національний сайт відстеження лісових пожеж. Пожежа спалахнула 10 серпня в каньйоні Гленвуд, причина залишається невідомою.

Пожежа значно посилилася у четвер і місцевих жителів попередили, що в найближчі кілька днів буде вона буде ставати все більшою, розповів командувач інцидентами Лісової служби США. Пожежні команди борються з високими температурами, вітрами і низькою відносною вологістю, сказав він. Деякі з постраждалих районів недоступні, що ускладнює переміщення пожежних і устаткування на місце.

Тим часом пожежа в Сосновій ущелині, приблизно в 18 милях на північ від Гранд-Джанкшн, штат Колорадо, поширилася приблизно на 30 тис. га землі і лише на 7% площі вогонь вдалося локалізувати.

ФОТОФАКТ: Лісові пожежі у США спалили близько 40 тис. гектарів землі, ситуація погіршується - фото 2
ФОТОФАКТ: Лісові пожежі у США спалили близько 40 тис. гектарів землі, ситуація погіршується - фото 3
ФОТОФАКТ: Лісові пожежі у США спалили близько 40 тис. гектарів землі, ситуація погіршується - фото 4

Раніше "Коментарі" писали, що на сході Чехії в місті Богумін трапилася найбільша пожежа в багатоповерховому будинку. За попередніми даними, померли 11 осіб. Як повідомив прессекретар служби надзвичайних ситуацій Лукаш Попп, шестеро людей загинули в одній з квартир 11-го поверху. Саме в ній і почалося загоряння. Решта вистрибнули з вікон 12-го поверху, намагаючись врятуватися від вогню.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини