Головна Новини Світ США Гарріс проти Трампа: опитування CNN показало, хто вирвався вперед
commentss НОВИНИ Всі новини

Гарріс проти Трампа: опитування CNN показало, хто вирвався вперед

Опитування CNN показало, що Гарріс має кращі рейтинги, ніж Байден, та підтримку більшості демократів

25 липня 2024, 07:35
Поділіться публікацією:

Віце-президент США Камала Гарріс, яка, найімовірніше, стане суперницею Дональда Трампа на президентських виборах 2024 року, поступається йому в межах статистичної похибки, водночас її кандидатуру підтримує більшість зареєстрованих виборців Демократичної партії. Як передає портал "Коментарі", про це свідчить опитування, яке проводилося на замовлення телеканалу CNN.

Гарріс проти Трампа: опитування CNN показало, хто вирвався вперед

Гарріс і Трамп. Фото: з відкритих джерел

Опитування показало, що на загальнонаціональному рівні Дональда Трампа підтримують 49% зареєстрованих виборців у США проти 46% у Камали Гарріс. Ця різниця знаходиться в межах статистичної похибки опитування, але все одно менше, ніж між Трампом та Байденом (6 процентних пунктів).

Респонденти переважно підтримали рішення Байдена піти у відставку, так і його вибір залишитися на посаді президента до кінця терміну.

Водночас виборці Демократичної партії та ті, хто схиляється до демократів, підтримують Гарріс і готові об'єднатися навколо неї як нового ймовірного кандидата у президенти.

Серед іншого кандидатуру віце-президента США підтримують 95% тих, хто раніше підтримував Джо Байдена, а також 30% тих, хто раніше не вибрав би жодного з кандидатів. У Трампа ці показники становлять відповідно 92% та 27%.

Близько трьох чвертей виборців-демократів та виборців, які підтримують демократів (76%), вважають, що Демократична партія має висунути Камалу Гарріс кандидатом у президенти, проти висловилися лише 6%.

Крім того, серед електорату Демпартії 86% кажуть, що пишалися б Гарріс на посаді президента США, 84% погоджуються з нею з найважливіших питань, 83% вважають, що вона представляє майбутнє Демократичної партії, а 75% кажуть, що вона має добрі шанси перемогти Трамп.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Байден звернувся до американців: чому вирішив знятися з президентських перегонів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини