Головна Новини Світ США Гарріс змінить все: які важливі для України рішення вона може ухвалити, якщо стане президентом
commentss НОВИНИ Всі новини

Гарріс змінить все: які важливі для України рішення вона може ухвалити, якщо стане президентом

Якщо Камала Гарріс стане президентом, вона може ухвалити ряд рішень, на які уже давно очікує Україна

14 серпня 2024, 15:31
Поділіться публікацією:

Можливе президентство Камали Гарріс у США може стати шансом на перезавантаження відносин із Україною, про це йдеться у матеріалі Politico.

Гарріс змінить все: які важливі для України рішення вона може ухвалити, якщо стане президентом

Камала Гарріс

Зокрема, видання відзначає, що багато представників Демократичної партії наголошують, що політика президента Джо Байдена щодо України в цілому є правильною. Він продовжує підтримувати Україну, уникаючи при цьому прямого конфлікту з Росією. Однак, як зауважує видання, це не гарантує досягнення успіху.

Один із наслідків такої тактики полягає в тому, що політика США щодо України все частіше піддається впливу з боку Дональда Трампа, а не визначається Вашингтоном. Підтримка Трампом республіканців, які виступають проти надання додаткової допомоги Україні, призвела до затягування голосування в Конгресі. Крім того, зараз Трамп і його радники намагаються вплинути на визначення термінів та умов закінчення війни.

Фабріс Потьє, генеральний директор Rasmussen Global, зазначає, що з висуненням Камали Гарріс як кандидатки на президентський пост, демократи повинні відновити контроль над американською політикою щодо України. Для досягнення успіху необхідно чітко дати зрозуміти, що війна завершиться лише завдяки застосуванню сили.

Потьє підкреслює, що Гарріс має продемонструвати готовність до зняття обмежень на використання зброї далекого радіусу дії, що постачається Заходом, проти військових цілей у Росії, а також щодо розміщення в Україні інструкторів з країн НАТО.

Крім того, Гарріс повинна дати зрозуміти, що вона не дозволить Путіну диктувати умови війни. Вона могла б запропонувати новий підхід, що дозволить країнам НАТО, які бажають зробити більше для підтримки України, діяти більш рішуче. Наприклад, вона могла б висловити підтримку союзникам, які збиватимуть російські ракети або БПЛА поблизу своєї території як акти самооборони.

Потьє зазначає, що новий план Камали Гарріс може вирішити одну з основних претензій республіканців — недостатню підтримку України з боку європейських країн. Зняття жорстких обмежень і демонстрація підтримки з боку США можуть спонукати європейських союзників, таких як Франція, Велика Британія, країни Північної Європи, Чехія, Румунія та Польща, до більш рішучих дій у допомозі Україні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Трамп готовий вести переговори про Україну без України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини