Головна Новини Світ США Генерал США розповів про неймовірну винахідливість українців: що вигадали у ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Генерал США розповів про неймовірну винахідливість українців: що вигадали у ЗСУ

Генерал Джеймс Гекер розповів про деякі військові технології української армії, які США готові впроваджувати у себе. Американський військовий вказує на креативності України у війні.

28 березня 2024, 09:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








Командувач ВПС США в Європі та НАТО генерал Джеймс Гекер розповів, чого американська армія навчилась в Україні за час війни щодо виявлення безпілотників. За словами Гекера українці в умовах дефіциту допомоги проявили креативність та вигадали дешевий спосіб виявляти російські дрони.

Генерал США розповів про неймовірну винахідливість українців: що вигадали у ЗСУ

Генерал Джеймс Гекер. Фото з відкритих джерел

Під час виступу на симпозіумі AFA Warfare Symposium 2024 генерал Джеймс Гекер розповів про дешеву та ефективну систему, яку створили українці для виявлення російських безпілотників та координації ППО.

За словами Гекера через відсутність коштів українцям довелось імпровізувати, і для моніторингу повітряного простору вони використали тисячі мобільних телефонів, які виявляють та визначають напрям руху дронів.

"Україні довелося імпровізувати, щоб відстежити численні об’єкти. Вони взяли 8000 мобільних телефонів з мікрофонами і встановили їх на стовпах по всій країні. Мікрофони були розміщені так, щоб вони могли визначати напрямок дронів", – сказав Гекер.

Американський генерал розповів, що ця технологія коштує 500 доларів і зараз вивчається у США, щоб взяти її собі на озброєння. Джеймс Гекер вказує, що це не єдина перевага системи. За його словами, інформація від телефонів моментально обробляється та йде на планшет вогневих груп, які спостерігають за напрямком польоту дрона та можуть підготуватись до його ліквідації. 

Генерал описав приклад, коли Росія атакувала Україну 84 дронами, однак завдяки українській системі, вогневі групи знищили 80 безпілотників. Командувач ВПС США в Європі додає, що така система ефективніша, адже не застосовує для перехоплення дорогі та дефіцитні ракети Patriot.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що хакери з’ясували, скільки для Росії коштує безпілотник Shahed-136.

Також "Коментарі" писали про українського генерала, який заявив про новий етап масованих ударів Росії по Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини