Головна Новини Світ США Глава Пентагону повідомив, чи Штати братимуть участь у війні з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Глава Пентагону повідомив, чи Штати братимуть участь у війні з Росією

Остін каже, що США не дадуть себе втягнути у війну

10 липня 2024, 20:14
Поділіться публікацією:

Міністр оборони США Ллойд Остін підкреслив, що Сполучені Штати не братимуть участі у війні, розпочатій кремлівським диктатором Володимиром Путіним, але продовжуватимуть підтримувати Україну в її боротьбі проти російської агресії.

Глава Пентагону повідомив, чи Штати братимуть участь у війні з Росією

Ллойд Остін

"Як ясно дала зрозуміти нинішня адміністрація: ми не будемо втягнуті в безрозсудну війну, обрану Путіним. Але ми підтримуватимемо Україну в її боротьбі за свій суверенітет і безпеку. Ми захищатимемо кожен дюйм території НАТО і продовжимо зміцнювати колективну оборону і стримування НАТО", — сказав він на NATO Public Forum у Вашингтоні.

Остін зазначив, що після вторгнення Путіна в Україну НАТО стало "потужнішим, ніж будь-коли раніше".

За його словами, нові союзники у Фінляндії та Швеції довели кількість членів альянсу до 32. І не помиляйтеся: війна Путіна не є результатом розширення НАТО. Путінська війна — причина розширення НАТО, додав Остін.

Він знову наголосив, що США поглиблюватимуть співпрацю на підтримку самооборони України.

"Ще однією ознакою нашої глибокої прихильності самообороні України є те, що коаліція країн невпинно працює над наданням Україні винищувачів F-16. І сьогодні президент Байден разом із прем'єр-міністрами Нідерландів і Данії з гордістю оголошує, що передачу F-16 офіційно розпочато, і Україна літатиме на F-16 цього літа", — зазначив Остін.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що цинічною заявою відзначився також і Кірбі, який заявив, що США не вигідна ескалація з Росією. Також він додав, що американці не хочуть воювати з РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини