Головна Новини Світ США Глава Пентагону відреагував на обстріли Харкова і повідомив, чи можна бити зброєю США по РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Глава Пентагону відреагував на обстріли Харкова і повідомив, чи можна бити зброєю США по РФ

Глава Пентагону Ллойд Остін, коментуючи ситуацію у Харкові та те, що Росія завдає по ньому регулярних ударів повідомив, чи дозволять Штати використовувати їх зброю для ударів по території РФ

20 травня 2024, 21:46
Поділіться публікацією:

Після засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" главу Пентагону запитали про те, чи на тлі постійних обстрілів Харкова зі сторони РФ Сили оборони можуть застосовувати американські системи протиповітряної оборони для завдання ударів по літаках, що бомблять місто із території РФ.

Глава Пентагону відреагував на обстріли Харкова і повідомив, чи можна бити зброєю США по РФ

Ллойд Остін

Проте думка Штатів із приводу використання їх зброї щодо ударів по території РФ, на жаль, не змінилася, і Остін підтвердив це.

"Ми очікуємо, що вони (в Україні) продовжать використовувати надану зброю по цілях в Україні", 
– сказав глава Пентагону.

При цьому Ллойд Остін підкреслив, що в цьому випадку "повітряна динаміка трохи інша".

Разом з тим, колишня заступниця державного секретаря США Вікторія Нуланд навпаки вважає, що прийшов час, аби надати Україні дозвіл на те, щоб використовувати американську зброю для знищення військових цілей на території Росії.

За її словами, якщо атаки на Харків та область здійснюються безпосередньо з-за кордону Росії, то ці бази мають бути законними цілями, незалежно від того, звідки запускаються ракети чи звідки постачаються війська.

При цьому Нуланд вважає, що такий дозвіл від Сполучених Штатів не приведе до якоїсь ескалації у війні. За її словами, ця ескалація уже відбувається і несе за неї відповідальність саме Росія.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що протягом останнього часу США критикують за те, що вони не дають дозвіл Україні використовувати їх зброю для завдання ударів по території РФ. При цьому в Пентагоні підкреслили, що вся зброя, яка була надана Україні Америкою повинна використовуватися виключно на українській території.

Окрім того, відомо що президент США Володимир Зеленський просив у Штатів надати хоча б дві установки ЗРК Patriot, щоб захистити Харків. Втім, Київ отримав для Харкова від Вашингтона генератори.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини