Головна Новини Світ США "Гнильна угода": Бойскаути Америки заплатять найбільшу суму в історії США за позовами про сексуальне насильство
commentss НОВИНИ Всі новини

"Гнильна угода": Бойскаути Америки заплатять найбільшу суму в історії США за позовами про сексуальне насильство

Сума компенсацій має сягнути 850 мільйонів долларів

2 липня 2021, 16:56
Поділіться публікацією:

Бойскаути Америки (BSA) досягли врегулювання з приблизно 60 000 людей за скаргами на історичне сексуальне насильство. Сума угоди — 850 мільйонів доларів. Юристи вже відзначають, що це буде найбільше врегулювання сексуального насильства в історії США і загальна сума набагато перевищить платежі по аналогічних позовах щодо Католицької церкви в США, повідомляють в службі новин BBS.

"Гнильна угода": Бойскаути Америки заплатять найбільшу суму в історії США за позовами про сексуальне насильство

Бойскаути Америки заплатять рекордну суму за позовами щодо сексуального насилля, фото з відкритих джерел

BSA перепросили у жертв і оголосили про банкрутство в минулому році, заявивши про створення Фонду компенсації жертвам сексуального насильства. Ще в 2012 році газета "Los Angeles Times" виявила близько 5000 файлів з подробицями звинувачень на адресу командирів скаутів і командирів загонів, які вважалися "невідповідними добровольцями", причому більшість інцидентів залишилися невідомі поліції. Однак, вал судових позовів і увага громадськості виявилися особливо прикуты до американських бойскаутів (чия історія налічує вже 111 років) в 2019-2020 роках.

У своїй заяві BSA повідомила, що її остання угода була "частиною наших зусиль щодо досягнення глобального рішення, яке забезпечить справедливу компенсацію тим, хто вижив і забезпечить майбутнє Скаутингу".

Мирова угода поки ще не схвалена суддею і в цілому, може зіткнутися з протидією страховиків, яким доведеться виплатити колосальну суму.

Своєю чергою, за повідомленням американського інформагентства "AP", існує і друга угода, згідно якої місцеві ради BSA внесуть 600 мільйонів доларів в розрахунковий фонд.

Кен Ротвейлер, один з трьох провідних переговірників групи жертв, сказав місцевому новинному агентству "NPR", про своє задоволення тим, що BSA і його місцеві ради "виступили першими, аби виплатити компенсацію тим, хто лишився в живих".

Але інший адвокат групи, Тім Коснофф, сказав NPR, що це була "гнила угода".

"Я не знаю, як ви можете охарактеризувати це як що-небудь, крім провалу", — сказав пан Коснофф. На його думку, для чоловіків, багато з яких піддавалися жорстокому поводженню в юному віці, знайшовши в собі сміливість подати позови й розповісти про пережите, "виплати в кілька тисяч доларів є образою".

Відзначимо, що кожен з 60 000 чоловіків, який подав скаргу на сексуальне спокушання або насильство на Американських бойскаутів, повинен буде отримати майже по 14,2 тисяч доларів США у випадку сплати 850 млн долларів BSA/

Мирова угода — досить часто використовуваний інструмент врегулювання конфліктних суперечок між позивачем та відповідачем в США. Він дозволяє мінімізувати судові витрати для сторін і не розтягувати судові дебати на багато років з незрозумілим результатом для кожної зі сторін.

В той самий час кілька страхових компаній "BSA", які будуть нести відповідальність за виплати, звинуватили керівництво бойскаутів в тому, що вони виключили їх з переговорів, заявивши, що вони давали адвокатам потерпілих занадто великий вплив на остаточне врегулювання.

"Оскільки курник охороняє тільки лисиця, результат повністю розходиться з тим, що, за твердженням самої BSA, було необхідно для підтвердження плану (банкрутства)", — йдеться в заяві страховиків.

Таким чином, рішення про банкрутство могло бути способом перекладання фінансової відповідальності з організації бойскаутів на страховиків, а також можливості створення нового об'єднання бойскаутів США, з "чистою" репутацією, без шлейфу старих боргів і можливих позовів.

А ситуація навколо розгляду справи про розбещення вихованців дитбудинку в Одесі, про що писали "Коментарі", змусила активістів звертатися навіть в ООН.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини