Головна Новини Світ США Головний інфекціоніст США попередив про загрозу нової хвилі COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Головний інфекціоніст США попередив про загрозу нової хвилі COVID-19

За словами фахівця, ще рано оголошувати про перемогу над пандемією

15 березня 2021, 11:42
Поділіться публікацією:

Головний інфекціоніст Сполучених Штатів Америки доктор Ентоні Фаучі розповів про загрозу нової хвилі пандемії COVID-19 в країні. Фахівець також звернувся до екс-президента США Дональда Трампа із закликом переконати своїх прихильників вакцинуватися від коронавірусу. Про це повідомляє "РБК-Україна", з посиланням на "Голос Америки".

Головний інфекціоніст США попередив про загрозу нової хвилі COVID-19

Головний інфекціоніст США попередив про загрозу нової хвилі COVID-19 - фото з відкритих джерел

За даними джерела, Фаучі пояснив нові тренди поширення захворювання в Європі і попередив про можливість виникнення подібних трендів в США вже за кілька тижнів. Фахівець також зазначив, що ще рано оголошувати про перемогу над пандемією.

"Вони думали, що позбулися (вірусу, — ред.), але це не так. І тепер кількість випадків збільшується", — сказав Фаучі про європейських чиновників.

За твердженням Фаучі, щоб перемогти скептицизм в США стосовно вакцинації, особливо серед республіканців, Дональду Трампу потрібно переконати своїх прихильників зробити щеплення.

Нагадаємо, що хвиля коронавірусу, яка накрила Україну навесні, триватиме до середини травня, а її пік припаде на початок наступного місяця. Крім того поширюватися вона буде набагато стрімкіше осінньої. Це спрогнозував кандидат біологічних наук Володимир Галицький. Він вважає, що на піку кількість нових випадків інфікування може дорівнювати 40 тисяч на день, а щоденна кількість летальних випадків може перевищити тисячу, особливо якщо система охорони здоров'я вичерпає свої можливості.

Раніше портал "Коментарі" розповідав, що японська влада б'є на сполох — в країні оголосили про перший випадок захворювання новим, раніше невідомим штамом коронавірусу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини