Головна Новини Світ США Губернатор Нью-Йорка Ендрю Куомо вирішив піти на пенсію
commentss НОВИНИ Всі новини

Губернатор Нью-Йорка Ендрю Куомо вирішив піти на пенсію

10 серпня губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо оголосив про своє рішення

21 серпня 2021, 23:50
Поділіться публікацією:

63-річний губернатор Нью-Йорка Ендрю Куомо вирішив піти на пенсію після звинувачень у сексуальних домаганнях. Його грошове утримання складе близько 50 тисяч доларів на місяць. Про це повідомляє видання People.

Губернатор Нью-Йорка Ендрю Куомо вирішив піти на пенсію

Ендрю Куомо - фото з відкритих джерел

Куомо повідомив, що піде у відставку 24 серпня. 17 серпня він написав заяву про вихід на пенсію. Рішення почне діяти з 1 вересня.

"Згідно із законом заяву про вихід на пенсію потрібно подати в державну і місцеву пенсійні служби штату Нью-Йорк не менше ніж за 15 днів, але не більше ніж за 90 днів до дати виходу на пенсію", — повідомив Метью Суїні, помічник директора з комунікацій в офісі фінансового контролера штату.

У пенсійній службі штату не відповіли на коментар про те, яку суму буде отримувати Куомо. Як відомо, він понад 14 років був на федеральній службі, 11 років працював губернатором і 4 роки — генеральним прокурором штату. За допомогою онлайн-калькулятора на сайтах пенсійних органів вдалося встановити, що Куомо буде отримувати пенсію розміром приблизно 50 тисяч доларів на місяць.

10 серпня губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо оголосив про рішення про свою відставку через звинувачення в сексуальних домаганнях, які він вважає "політично мотивованими". Президент США Джо Байден, який довго дружив із Куомо, і спікер Палати представників Ненсі Пелосі, яка дружила з його сім'єю, закликали губернатора подати у відставку.

Як відомо, напередодні були оприлюднені результати розслідування щодо губернатора Нью-Йорка Ендрю Куомо. Про них повідомила генеральний прокурор Нью-Йорка Летиція Джеймс.

Нагадаємо, делегацію США на саміті "Кримської платформи" очолить міністр енергетики США Дженніфер М. Грьонхольм. Разом з нею приїдуть ще двоє чиновників. Про це повідомили на сайті Білого дому.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини