Головна Новини Світ США Гуманітарна криза: на кордоні із США зібралися тисячі мігрантів
commentss НОВИНИ Всі новини

Гуманітарна криза: на кордоні із США зібралися тисячі мігрантів

Тисячі мігрантів, що хочуть в'їхати до США, живуть на кордоні просто неба

17 вересня 2021, 14:25
Поділіться публікацією:

Гуманітарна криза: на кордоні із США зібралися тисячі мігрантів

Мігранти розбили табір біля кордону, фото Reuters

На кордоні із США вже тисячі мігрантів живуть в поганих умовах, під мостом, очікуючи на розгляд їх запитів про імміграцію. Про це повідомляє BBC News.

Міст розташований на кордоні американського штату Техас та Мексики, він з'єднує Дель Ріо в Техасі з мексиканською Сьюдад-Акуньою. Повідомляється, що там вже зібралося понад 10 тисяч мігрантів з Гаїті, Куби, Венесуели, Нікарагуа та інших країн, зокрема, з Південної Америки. Люди живуть в імпровізованому таборі у жалюгідних умовах, та періодично повертаються до найближчих населених пунктів Мексики, щоб поповнити запаси їжі. При температурі 37 градусів за Цельсієм просто неба люди вимушені чекати коли міграційна служба США обробить їх квитки з номерами, які їм видали.

Уряд США зіткнувся із навалою мігрантів на кордоні. Відомо, що така кількість мігрантів спричинила загострення гуманітарної кризи. Минулого місяця на кордоні з США було затримано понад 195 тисяч мігрантів, у липні їх було більше 200 тисяч.

За даними прикордонного патруля, було збільшено штат працівників неподалік табору в Дель-Ріо, аби контролювати ситуацію на кордоні. Там підтвердили що мігранти перебувають на території під міжнародним мостом Дель-Ріо. Також повідомляється, що людей забезпечили питною водою, рушниками та біотуалетами.

Раніше повідомлялося, що Джо Байден пообіцяв реформувати імміграційну систему США. За його ініціативою було створено робочу групу для возз’єднання дітей-мігрантів із сім’ями. Також він призупинив будівництво стіни на кордоні й закликав переглянути програми легальної імміграції. 

Як повідомляв портал "Коментарі", нелегальні мігранти, що прямують в Америку, повинні чекати дозвіл в Мексиці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини