Головна Новини Світ США «Хороші руські» викупили особняк біля Капітолію: навіщо він їм знадобився
commentss НОВИНИ Всі новини

«Хороші руські» викупили особняк біля Капітолію: навіщо він їм знадобився

Так звані «хороші руські» хочуть відкрити представництво «іншої» Росії і навіть обговорювати там виділення допомоги Україні

сьогодні, 12:22
Поділіться публікацією:

"Хороші руські" купили за два мільйони доларів особняк неподалік Капітолія під своєрідне посольство російської опозиції в США. За словами журналістки Мирослави Барчук, мова йде про продовження спроб російської еміграції створити якусь іншу, "не путінську", "настоящую" Росію, за яку не соромно, не потрібно нести відповідальність, але від імені якої можна далі проповідувати.

«Хороші руські» викупили особняк біля Капітолію: навіщо він їм знадобився

Капітолій

Отже, у листопаді відкриють представництво "іншої" Росії у Вашингтоні — Free People’s of Russia House. При цьому представники "російських опозиційних сил у вигнанні" розраховують, що до Free People’s of Russia House "приходитимуть американські чиновники, конгресмени", і що посольство стане місцем, де вони зможуть "більше дізнаватися про Росію".

Окрім того, плануються лекції про культуру, політику і навіть дебати між республіканцями і демократами про допомогу Україні у війні.

"Єдине, чого поки не бачу у планах – дискусій про деколонізацію і деімперіалізацію Росії, важливих розмов про те, як поневолені Росією народи виявились "людьми зі спільним бекграундом та культурним контекстом", яких сьогодні не можна "штучно розділяти", — відзначила Барчук.

За її словами, наразі не під силу росіянам давно пройдений іншими імперіями шлях, давно осмислений досвід відповідальності за нацизм.

"Весь час пригадую слова Томаса Манна про те, що немає двох Німеччин, доброї і злої, а є одна єдина Німеччина, яка перетворилися на уособлення зла. "Для людини, що народилася німцем, неможливо начисто зректися злої Німеччини, обтяженої історичною провиною, і заявити: "Я — добра, благородна, справедлива Німеччина. Дивіться, на мені біле пальто. А злу я віддаю вам на поталу". Поки що російська опозиція далі ділить біле пальто", — відзначила Барчук.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, чи збирається дружина покійного Навального йти на президентські вибори в РФ в якості кандидата.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини