Головна Новини Світ США Хто отримає більшість голосів, якщо Трампу заборонять брати участь у виборах
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто отримає більшість голосів, якщо Трампу заборонять брати участь у виборах

Які конкуренти Дональда Трампа отримають його голоси, якщо Верховний суд США дискваліфікує лідера Республіканської партії.

7 січня 2024, 14:05 comments1367
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У США проти Дональда Трампа порушено понад 90 справ, однак реально участь у виборах може заборонити лише одне положення, яке стосується нападу на Капітолій. Що ж станеться з голосами Трампа, якщо політик не зможе взяти участь у президентських виборах у США. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Economist.

Хто отримає більшість голосів, якщо Трампу заборонять брати участь у виборах

Хто отримає голоси, якщо Трампа дискваліфікують. Фото з відкритих джерел

Згідно з останніми показниками RealClearPolling Дональд Трамп має 63% голосів серед республіканців. На другій позиції з 11% перебуває колишня губернаторка Південної Кароліни Ніккі Гейлі, яка нещодавно випередила в рейтингу Рона Десантіса, у якого 10,9%. Інші кандидати в президенти від Республіканської партії мають менш як 5% голосів.

Однак, якщо Дональду Трампу заборонять брати участь у виборах, то більшість голосів отримав би губернатор Флориди Рон Десантіс. Його показник міг би зрости з 10,9% до 41%. Близько 12% отримав би антиукраїнський кандидат Вівек Рамасвамі, а проукраїнська кандидатка Ніккі Гейлі змогла збільшити рейтинг до 17%, тобто залучила б 6% голосів Трампа.

Переглянути розподіл голосів серед Республіканської партії у випадку виключення Трампа від участі у виборах президента США можна нижче:

Хто отримає більшість голосів, якщо Трампу заборонять брати участь у виборах - фото 2

Згідно з показниками YouGov у випадку дискваліфікації Трампа чинний президент США Джо Байден має найбільші шанси на перемоги.

Нагадаємо, що кілька штатів США ухвалили рішення не долучати Дональда Трампа до виборів. Однак Трамп подав апеляцію до Верховного суду США, щоб скасувати таке рішення. Штати апелюють тим, що Дональд Трамп був причетний до заколоту 6 січня 2021 року, коли його прихильники увірвались до Конгресу з метою зірвати результати виборів. Згідно з 14-ю поправкою до Конституції США участь у заколотах проти держави позбавляє права на участь у виборах.

Раніше портал "Коментарі" писали, що у Байдена порівняли Трампа з Гітлером та Путіним.

Також "Коментарі" писали, що букмекери оцінили шанси на перемогу Трампа та Байдена на президентських виборах у США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини