Головна Новини Світ США Ілон Маск штучно підвищував пріоритети своїх твітів
commentss НОВИНИ Всі новини

Ілон Маск штучно підвищував пріоритети своїх твітів

Керівництво Twitter вимагало від інженерів штучно підвищити пріоритет твітів Маска при формуванні стрічки рекомендацій

16 лютого 2023, 17:15
Поділіться публікацією:

Власник соцмережі мільярдер Ілон Маск загрожуючи звільненням змусив інженерів компанії змінити алгоритми так, щоби його твіти потрапляли у стрічку більшої кількості людей, пишуть "Коментарі".

Ілон Маск штучно підвищував пріоритети своїх твітів

Twitter навмисно підвищив пріоритет показу твітів Маска

Причиною для внесення змін стала незадоволеність Ілона Маска охопленнями його публікацій після того, як твіт Джо Байдена про Суперкубок зібрав у рази більше переглядів, ніж аналогічний твіт глави соцмережі, хоча передплатників в акаунта Маска більше. Тоді керівництво почало вимагати від інженерів розв'язати проблему з рекомендаціями на платформі, і вони внесли зміни в показник пріоритету твітів Маска, підвищивши його в 1000 разів. Це призвело до того, що повідомлення мільярдера заполонили весь Twitter.

Користувачі поскаржилися, що почали всюди бачити у стрічці твіти Ілона Маска. Ситуація торкнулася зокрема й тих, хто взагалі не підписаний на мільярдера.

Близько 80 співробітників працювали всю ніч, досліджуючи різні гіпотези про те, чому твіти Маска не охоплюють стільки людей, скільки він вважав за потрібне, і тестуючи можливі рішення. За словами інженерів, одна з версій полягала в тому, що охоплення твітів Маска могло зменшитися через те, що за останні місяці його твіти були заблоковані багатьма людьми.

Після обурення користувачів непомірною кількістю дописів Маска коефіцієнт дещо понизили, однак в цілому штучні підвищення залишилися.

Нагадаємо, як писали "Коментарі", Ілон Маск нещодавно заявив, що SpaceX обмежила інтернет в Україні, щоб запобігти ескалації, "яка може призвести до Третьої світової війни".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини