Головна Новини Світ США Інфляція в США зросла до нового 40-річного максимуму: які показники демонструє економіка
commentss НОВИНИ Всі новини

Інфляція в США зросла до нового 40-річного максимуму: які показники демонструє економіка

Економіка відчуває високу інфляцію через пандемію COVID-19

12 січня 2022, 18:44
Поділіться публікацією:

Споживчі ціни в США значно зросли в грудні, що призвело до найбільшого щорічного зростання інфляції за майже чотири десятиліття. Про це повідомляє Reuters.

Інфляція в США зросла до нового 40-річного максимуму: які показники демонструє економіка

Покупці в магазині будівельних матеріалів Home Depot в масках - Reuters

Звіт Департаменту праці показує, що ринок праці був на рівні максимальної зайнятості. Голова ФРС Джером Пауелл заявив, що центральний банк США готовий зробити все необхідне, щоб висока інфляція не "закріпилася".

"ФРС буде змушена почати підвищувати ставки в березні, і залежно від політичного тиску на них їм доведеться підвищувати ставки чотири або більше разів протягом цього року, а можливо й більше наступного року", – сказав Кріс Заккареллі, директор з інвестицій Independent Advisor Alliance.

Індекс споживчих цін зріс на 0,5% минулого місяця після підвищення на 0,8% у листопаді. Крім підвищення орендної плати, споживачі також платили більше за продукти харчування, хоча зростання цін на продукти харчування на 0,5% було меншим, ніж в останні місяці. Ціни на бензин впали на 0,5% після зростання на 6,1% у листопаді та жовтні.

За 12 місяців ІСЦ зріс на 7,0%. Це було найбільше зростання в річному обчисленні з червня 1982 року після зростання на 6,8% у листопаді.

Опитані Reuters економісти прогнозували зростання ІСЦ на 0,4% і зростання на 7,0% у річному обчисленні.

Інфляція значно перевищує ціль ФРС у 2%. Минулої п’ятниці уряд повідомив, що рівень безробіття в грудні впав до 22-місячного мінімуму в 3,9%. 

Економіка відчуває високу інфляцію, оскільки пандемія COVID-19 обриває ланцюги поставок. Висока вартість життя впливає на рейтинг президента Джо Байдена.

Як повідомляли раніше "Коментарі", за даними Держстату, інфляція в Україні в листопаді сповільнилася до 10,3%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини