Головна Новини Світ США Кірбі розповів, що Байден хоче почути від Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Кірбі розповів, що Байден хоче почути від Зеленського

Джон Кірбі заявив, що Байден хоче почути від Зеленського про ситуацію на полі бою

19 вересня 2023, 07:35
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден хоче безпосередньо почути від президента України Володимира Зеленського – як розвивається український контрнаступ і чи є прогрес. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, пише "Укрінформ".

Кірбі розповів, що Байден хоче почути від Зеленського

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

"Президент (Ред. – Джо Байден) з нетерпінням чекає, щоб почути від Президента Зеленського про український контрнаступ, а також прогрес, якого вони досягають – свого роду його власну оцінку того, як виглядає ситуація на полі бою", – розповів Джон Кірбі.

За його словами, зі свого боку глава Білого дому хоче нагадати Зеленському, що Вашингтон не змінить своєї позиції і залишатиметься з українським народом разом стільки, скільки це буде потрібно, підтримка у фінансовому та військовому плані не припинятиметься.

Кірбі також звернув увагу на те, що переговори Байдена та Зеленського пройдуть у "критично важливий час", тому що Україна продовжує свій контрнаступ, триває запекла війна, при цьому Москва намагається об'єднатися з Пхеньяном та іншими тоталітарними режимами. Натомість цивілізований світ об'єднується навколо України та її боротьби.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський цього тижня вирушив до Нью-Йорка, де відбудеться чергова Генасамблея ООН, а також засідання Ради безпеки ООН. Свою зустріч із ним уже підтвердив президент Польщі Анджей Дуда, з яким Зеленський намагатиметься вирішити розбіжності щодо експорту українського продовольства. Заплановано також переговори українського лідера із президентом США Джо Байденом 21 вересня у Вашингтоні. Якими є очікування від цього візиту Зеленського? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини