Головна Новини Світ США Китай зробив свій вибір у війні: в США виступили з рішучою заявою
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай зробив свій вибір у війні: в США виступили з рішучою заявою

США критикують Китай за підтримку Росії у війні в Україні.

сьогодні, 09:02 comments1033
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Нейтральна позиція щодо війни в Україні про яку постійно заявляє Китай, є лише видимістю, адже Пекін активно підтримує Росію. Про це заявила постійна представниця США при НАТО Джуліанн Сміт, яка вказала на різницю в офіційних заявах КНР та фактам підтримки РФ.

Китай зробив свій вибір у війні: в США виступили з рішучою заявою

Джуліанн Сміт. Фото: Stephanie Lecocq/EPA-EFE

Представниця США при НАТО Джуліанн Сміт виступила на брифінгу з критикою ставлення Китаю до війни в Україні, зокрема через підтримку режиму російського диктатора Володимира Путіна. За її словами, Китай намагається переконати світ, що нібито займає нейтральний статус щодо війни в Україні, однак реальність виявляється іншою.

"Але насправді Китай вибрав сторону. Своїм великим пальцем він схилив терези на підтримку Росії у її війні в Україні і надає росіянам довгий список компонентів подвійного призначення, які дозволяють здійснювати напади на українських цивільних та військових", – сказала Сміт.

Американська дипломатка наголосила, що США та партнери не були введені в оману повідомленнями з КНР та закликають Китай відмовитись від "від підтримки того, що Росія робить в Україні". 

Також Джуліанн Сміт вказала на стурбованість співпрацею КНДР з РФ.

"Подібним чином ми стурбовані тим, що бачимо факти надання Росії від КНДР ракет, боєприпасів – тисячі вантажних контейнерів, наповнених боєприпасами", — заявила дипломатка.

За її словами США та партнери переслідують підприємства та осіб, які здійснюють транзит озброєння з Північної Кореї до Росії та намагатимуться його зупинити.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в КНДР провели велику мобілізацію та залучили до війська понад мільйон північнокорейців для "священної війни". 

Також "Коментарі" писали про те, що Росія може прорвати український фронт завдяки солдатам КНДР.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини