Головна Новини Світ США Коли американська допомога надійде в Україну. У Держдепі дали відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли американська допомога надійде в Україну. У Держдепі дали відповідь

Американська допомога надійде в Україну дуже скоро, про це заявив помічник державного секретаря США з питань Європи та Євразії Джеймс О’Браєн. Також він розповів, що точно буде в пакеті нової допомоги

22 квітня 2024, 19:00
Поділіться публікацією:

На зустрічі із українськими журналістами Джеймс О’Браєн повідомив, що військова допомога від Сполучених Штатів в Україну буде дуже скоро. За його словами, її буде відправлено, як тільки будуть завершені всі необхідні роботи в Сенаті, а також президент Джо Байден підпише законопроект про виділення допомоги Україні у розмірі 61 млрд доларів.

Коли американська допомога надійде в Україну. У Держдепі дали відповідь

Україна і США

При цьому ОБраєн заявив, що США нададуть Україні суттєву допомогу, яка потрібна Силам оборони, щоб досягнути успіху на полі бою.

Окрім того, він звернув увагу, що в законопроекті про виділення допомоги Україні є пункт, зокрема, і про посилення протиповітряної допомоги. За його словами, йдеться не лише про передачу ЗРК Patriot. Він додав, що також іде мова про системи, які призначені для знищення безпілотників, повільних ракет та інших засобів, якими країна-агресор Росія намагається атакувати Україну.

"Отже, будуть засоби, які допоможуть у цьому",
— підкреслив представник Держдепу.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на думку українських експерті уже у вівторок 23 квітня відповідне рішення про надання допомоги Україні проголосують в Сенаті. Одразу після цього законопроект підпише президент Джо Байден. Тобто, допомога в Україну може надійти дуже і дуже оперативно. До речі, президент Володимир Зеленський після засідання Ставки повідомив, що ситуація на фронті загострюється, оскільки країна-агресор хоче отримати хоча б якісь перемоги на фронті до 9 травня. Саме тому очільник України закликав західних партнерів негайно надати Україні зброю, яка їй необхідна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини