Головна Новини Світ США Коли з'явиться вакцина від "Омікрона": розповіли американські розробники
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли з'явиться вакцина від "Омікрона": розповіли американські розробники

Ефективна вакцина від "Омікрона" та нових мутацій має вийти впродовж другого-третього кварталу 2022 року

14 січня 2022, 13:28
Поділіться публікацією:

В поточному році американські виробники вакцин від коронавірусу працюють над новими розробками, що будуть ефективні в боротьбі з новим мутованим штамом "Омікрон". Про це повідомляють на CNBC.

Коли з'явиться вакцина від "Омікрона": розповіли американські розробники

Вакцинація від COVID-19, фото з відкритих джерел

Компанія Moderna працює над новою вакциною, яка буде спрямована на омікронний варіант Covid й планує випустити нову вакцину восени. Генеральний директор Стефан Бансел сказав, що специфічний бустер проти Омікрона незабаром буде проходити клінічні випробування. В компанії ще обговорюють склад вакцини, що має бути ефективною проти подальших мутацій коронавірусу,щоб виготовити до осені найкращий продукт. Відомо, що Moderna планує постачати на ринок до 3 млрд бустерних доз в 2022 році. В компанії нові вакцини вже замовили Великобританія, Південна Корея та Швейцарія.

Згідно з нещодавнім дослідженням Агентства охорони здоров’я Великобританії, реальні дані зі Сполученого Королівства показали, що бустери на 75% захищають від симптоматичної інфекції, викликаної Омікроном. Оригінальні дводозові вакцини від Moderna і Pfizer, що зараз є на ринку, лише приблизно на 10% ефективні для запобігання симптоматичній інфекції через 20 тижнів після другої дози. Однак початкові дві дози все ще забезпечують хороший захист від важкої форми хвороби.

Раніше гендиректор Pfizer повідомляв, що їх компанія запустить вакцину від Омікрону через пару місяців, до 1 квітня. Перші дози скоро надійдуть в лабораторії для клінічних випробувань. За його словами, науковці прагнуть зробити вакцину для щеплень ефективною проти нових можливих мутацій, тому вона сприятиме виробленню імунітету до нових штамів.

Країни світу готуються до запровадження щорічних щеплень проти вірусу.

Як повідомляв портал, у вакцинованих жінок може змінитися менструальний цикл.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Света

14 січня 2022, 13:39

Да хорошо и легко фармкомпании будут на этом зарабатывать


Новини