Головна Новини Світ США Коли ЗСУ можуть бити зброєю США по Росії: у Пентагоні дали нове роз'яснення
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли ЗСУ можуть бити зброєю США по Росії: у Пентагоні дали нове роз'яснення

США дали добро на використання зброї США лише для захисту від транскордонних атак

28 серпня 2024, 08:40 comments1411
Поділіться публікацією:

Офіційний Вашингтон досі не зняв заборону використання американської зброї для ударів углиб території Росії. Як передає портал "Коментарі", про це під час брифінгу заявив речник Пентагону Пет Райдер.

Коли ЗСУ можуть бити зброєю США по Росії: у Пентагоні дали нове роз'яснення

Пентагон. Фото: з відкритих джерел

Чиновник пообіцяв, що США продовжать тісно співпрацювати з українськими партнерами та союзниками з усього світу щодо підтримки України.

"Наша політика не змінилася. Ми говорили, що українці можуть використати допомогу США для захисту від транскордонних атак, тобто для контрудара. Щодо далеких ударів, глибоких ударів по Росії наша політика не змінилася", — сказав Райдер.

Варто зазначити, що Україна вже давно закликає партнерів дозволити завдавати далекобійних ударів по російській території. Ефективні атаки на військові аеродроми країни допомогли б Україні захиститись від масованих обстрілів з боку Російської Федерації.

Так під час прес-конференції президент України Володимир Зеленський заявив, що західні партнери уникають прямих відповідей на питання щодо збереження обмежень на використання зброї по Росії.                                                     

Глава української держави визнав, що західні лідери намагаються не говорити з нею на тему застосування західної зброї територією Росії.

"Але я порушую це питання. Олімпіада пройшла, а пінг-понг залишився", — висловився Володимир Зеленський, давши зрозуміти, що дипломатичні "ігри" у спілкуванні із західними союзниками нікуди не зникли.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія підготувалася до ударів ATACMS: що вже зробили у Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини