Головна Новини Світ США Колишній директор ЦРУ назвав «дурне» рішення США: через що Україна ризикує програти у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

Колишній директор ЦРУ назвав «дурне» рішення США: через що Україна ризикує програти у війні

Майк Помпео розкритикував заборону Адміністрації Байдена на використання західної зброї Україною

сьогодні, 12:00
Поділіться публікацією:

Колишній директор ЦРУ та екс-держсекретар в адміністрації Дональда Трампа Майк Помпео досить емоційно відреагував на обмеження західних партнерів на застосування українською армією далекобійної західної зброї на території Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", свою думку Помпео озвучив на зустрічі в аналітичному центрі в Лондоні. Заяву Майка Помпео цитує "Голос Америки".

Колишній директор ЦРУ назвав «дурне» рішення США: через що Україна ризикує програти у війні

Майк Помпео

Помпео відкинув припущення, що застосування Україною далекобійної зброї спричинило б ескалацію війни, заявивши, що це не створило б додаткових ризиків.

"Політика накладених обмежень стала шкідливою... Нездатність вражати військові цілі на іншому боці умовної смуги мені здається військово дурною і стратегічно дурною (militarily silly and strategically stupid)", — сказав колишній державний секретар США.

Варто зазначити, що Адміністрація президента Джо Байдена погодилася, що американська зброя може застосовуватися вздовж кордону, щоб українці могли вражати місця, звідки росіяни влаштовують атаки на Україну. Але Вашингтон виступає проти ударів зброєю США углиб російської території. Під час візиту президента Володимира Зеленського до США минулого тижня не пролунало публічних оголошень про дозвіл бити далекобійною західною зброєю вглиб російською територією.

Читайте також на порталі "Коментарі" — незважаючи на те, що Україна все ще дуже залежить від постачання зброї від західних партнерів. Зокрема Київ продовжує наполягати, щоб партнери зняли заборони на удари західними ракетами по Росії, процес виробництва зброї в самій Україні не стоїть на місці. Саме тому Україна у наступному році планує збільшити виробництво зброї. Йдеться про дрони та далекобійну зброю, зокрема балістичні ракети. Таку заяву на Міжнародному форумі оборонних індустрій (DFNC2) зробив міністр оборони Рустем Умєров.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини