Головна Новини Світ США Колишній посол США Макфол упевнений, що зараз Путін у безвиході
commentss НОВИНИ Всі новини

Колишній посол США Макфол упевнений, що зараз Путін у безвиході

Путін без стратегії на Курському напрямку: психологічний удар та дипломатичний глухий кут

15 серпня 2024, 15:45
Поділіться публікацією:

Володимир Путін зіштовхнувся із серйозною проблемою: він не має чіткої стратегії для повернення територій у Курській області. Про це заявив колишній посол США у РФ Майкл Макфол. Він також порівняв цю ситуацію. з торішнім конфліктом із ПВК "Вагнер". На думку посла, це сильно вдарило психології Путіна та його репутації серед російських еліт.

Колишній посол США Макфол упевнений, що зараз Путін у безвиході

У США заявили про безсилля Путіна на Курщині

Макфол стверджує, що ситуація у Курській області посилює тиск на Путіна. У минулому він уже стикався з критикою після конфлікту з Євгеном Пригожіним та його військовою компанією. Тоді Путіну довелося сісти за переговорний стіл, але зараз Україна не має наміру вести діалог, що ще більше поглиблює ізоляцію Росії.

"Я думаю, що психологічно цей удар величезний для Путіна, особливо серед еліти, тому що він має бути захисником. Він має бути сильною людиною, яка захищає Росію від Заходу, захищає Росію від України. І тепер вдруге за стільки років він не зміг. цього зробити", — цитує його The Hill.

Дії ЗСУ нагадують Макфолу про заколот Пригожина, показуючи, що проблеми у російському керівництві повторюються. Він наголошує, що це ставить під питання здатність російських військових та розвідки адекватно реагувати на виклики.

Макфол критикує російські дії, які призводять до загибелі мирних жителів та руйнування громадянської інфраструктури в Україні та інших регіонах. Він засуджує використання таких методів, які неможливо застосувати біля самої Росії, вказуючи на подвійні стандарти під час війни.

"Ось що вони зробили в Україні. Вони зробили це в Сирії. Вони зробили це в Чечні. Вони не можуть зробити цього на своїй території. І тому, я думаю, Путін стикається зі справжньою дилемою. Як він збирається звільняти цю територію? Поки що у на нього немає відповіді", — підкреслив Майкл Макфол.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Військовослужбовець 47-ї Окремої механізованої бригади Олександр в ефірі каналу "Еспресо" розповів про складну ситуацію на Покровському напрямку та про те, як на неї вплинула операція у Курській області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини