Головна Новини Світ США Компанія українського бізнесмена відправить обладнання на Місяць
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанія українського бізнесмена відправить обладнання на Місяць

Компанія з українським корінням візьме участь в польоті на Місяць

5 лютого 2021, 15:45
Поділіться публікацією:

Освоєння супутника Землі — одна з пріоритетних завдань космічної галузі. Різні країни, що володіють космічним потенціалом, відправляють на Місяць дослідні апарати та зонди. У число компаній, які "обслуговують" такі рейси потрапила і компанія з українським власником.

Компанія українського бізнесмена відправить обладнання на Місяць

Політ космічного апарату на Луу / фото Lunar.xprize.org

Так, Національне аерокосмічне агентство США (NASA) вибрало компанію Firefly Aerospace українського бізнесмена Максима Полякова. Компанія буде виконувати завдання з доставки на Місяць наукового і технологічного обладнання. Сума контракту складе 93,3 мільйона доларів. Про це повідомив офіційний сайт NASА.

Так, згідно із заявою, Firefly Aerospace займеться відправкою техніки, яка стане досліджувати грунт, теплові властивості супутника, магнітні поля. Устаткування також будуть використовувати для тестування нових технологій забору місячного грунту.

Представники Firefly Aerospace уточнили, що для виконання поставлених завдань з транспортування обладнання ні використовують місячний посадковий апарат під назвою Blue Ghost.

У NASA тим часом пояснили, що доставка необхідного обладнання проходять в рамках програми з освоєння Місяця — туди мають намір відправляти людей. Перший етап програми "Артеміда" буде реалізований вже в поточному році — апарат Orion в автоматичному режимі без участі космонавтів облетить Місяць. Висадка астронавтів в рамках програми запланована на 2024 рік.

Компанія-підрядник Firefly Aerospace створена на базі Firefly Space Systems. У 2017 році її власником став підприємець з України Максим Поляков. Головний офіс компанії знаходиться в американському Остіні, а центр з наукових досліджень розташований в Дніпрі.

Як повідомляв портал "Коментарі", китайці продовжують завойовувати космос. Активні дослідження навколоземного простору вченими КНР дають свої результати. Місячна програма КНР вже має частковий успіх — космічний апарат "Чан'е-5" з Піднебесної успішно приземлився на Місяць.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини