Головна Новини Світ США Конфіскація заморожених активів РФ: стало відомо про відповідь Білого дому
commentss НОВИНИ Всі новини

Конфіскація заморожених активів РФ: стало відомо про відповідь Білого дому

За повідомленням Bloomberg, Білий дім дав зелене світло для конфіскації заморожених активів РФ.

11 січня 2024, 11:45
Поділіться публікацією:

Адміністрація президента США Джо Байдена підтримала законодавство, яке дозволить конфіскувати близько 300 мільярдів доларів заморожених російських активів на користь України. Як передає портал "Коментарі", про це пише Bloomberg із посиланням на документи Ради національної безпеки США.

Конфіскація заморожених активів РФ: стало відомо про відповідь Білого дому

США. Фото: з відкритих джерел

"Законопроєкт надасть виконавчій владі повноваження, необхідні для конфіскації російських суверенних активів на користь України", – йдеться у меморандумі NSC, на який посилаються журналісти.

Наголошується, що такий крок викликає занепокоєння серед американських політиків. Адже конфіскація заморожених активів може "заплямувати репутацію фінансової системи США". Щоб цього не сталося, Білий дім хоче узгодити питання із союзниками з "Великої сімки" у Європі. Адже там зберігається близько 200 мільярдів доларів заморожених російських активів.                                                    

Гроші із заморожених російських активів можуть піти на оплату реконструкції України. Високопоставлений представник Білого дому повідомив Bloomberg, що подібний закон – це один із можливих інструментів для того, щоб стягнути з Росії гроші за завдану шкоду. За оцінками Світового банку, на відновлення України після війни може знадобитися щонайменше 411 мільярдів доларів.                                         

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи вистачить заморожених активів РФ для відновлення України: відповідь Кулеби.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи може Україна отримати заморожені Заходом активи РФ : що ховається за розмовами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини