Головна Новини Світ США Конгресмени просять від Байдена дати Україні ракети та літаки
commentss НОВИНИ Всі новини

Конгресмени просять від Байдена дати Україні ракети та літаки

Конгресмени США вимагають від президента США Джо Байдена посилити військову підтримку України в війні проти РФ

5 квітня 2022, 10:58
Поділіться публікацією:

Три десятки конгресменів США виступили з вимогою до президента США Джо Байдена надати Україні більше зброї. Зокрема, йдеться про ракети класу "земля-повітря", винищувачі та протикорабельні ракети. Як передає видання "Коментарі", про це йдеться у листі на ім'я Джо Байдена, який з'явився у розпорядженні американського телеканалу "CNN".

Конгресмени просять від Байдена дати Україні ракети та літаки

Конгрес США. Фото з відкритих джерел

Американські конгресмени висловлюються за те, щоб підтримати запит офіційної влади України на надання зброї. Цей запит США отримали минулого тижня. У листі від української сторони вказуються 17 сфер озброєння, у яких Україні потрібна допомога для продовження війни проти російських загарбників.  

Конгресмени підтримують збільшення постачання Україні зенітних ракет Stinger та протитанкових ракет Javelin. Також Київ потребує нової партії безпілотників, що надасть перевагу Україні у війні проти Росії на сході. Зазначається, що постачання Україні винищувачів підвищить боєздатність української армії та готовність відбивати атаки супротивника на мирні квартали Маріуполя та Харкова.       

Цікаво, що підтримують Україну у прагненні отримати більше зброї для ефективного захисту території як у Демократичній, так і в Республіканській партії. Ініціаторами листа виступили представники Демократичної партії Енді Кім з Нью-Джерсі та Джейсон Кроу з Колорадо та член Республіканської партії Пітер Мейєр із Мічигану.    

Читайте також на порталі "Коментарі" — російські окупанти вже намагаються наступати на сході: у Генштабі ЗСУ назвали основні гарячі напрямки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини