Головна Новини Світ США Корея відповіла на пропозицію Байдена пуском ракет
commentss НОВИНИ Всі новини

Корея відповіла на пропозицію Байдена пуском ракет

Президент США Джо Байден на брифінгу розповів, що не вважає запуск провокацією

24 березня 2021, 05:37
Поділіться публікацією:

Збройні сили КНДР організували показовий запуск ракет малої дальності. Про це повідомляють американські ЗМІ з посиланням на джерело в Міноборони США.

Корея відповіла на пропозицію Байдена пуском ракет

Кім Чен Ин - фото з відкритих джерел

"Початки ракет проведені в минулі вихідні, після відмови Пхеньяна від участі в дипломатичних переговорах з адміністрацією Джо Байдена", — йдеться в повідомленні.

Оглядачі пов'язують запуск ракет зі спробами адміністрації президента США вийти на шлях переговорів з керівництвом Північної Кореї. Мета переговорів — зниження ризику ескалації конфлікту між країнами, повідомляє BBC.

Попри докладені зусилля і дипломатичні ходи спроби США організувати переговори не зустріли схвалення корейської сторони. Влада Кореї заявили, що відмовляються від контактів з адміністрацією Байдена.

Нагадаємо, Північна Корея (КНДР) не реагувала на кулуарні дипломатичні зв'язки адміністрації президента Джо Байдена з середини лютого, в тому числі на місію Пхеньяна при ООН.

Керівник "Агентства міжнародних досліджень" Ігор Соловей вважає, що відсутність реакції КНДР на сигнали нової адміністрації у Вашингтоні — додатковий наочний показник того, до якого клубу світоустрою відноситься Північна Корея. "Відносини з КНДР слід розглядати в контексті відносин США-Китай і США-Росія. Адже Китай є основним утримувачем північнокорейського режиму, а Росія — творцем північнокорейської ракетної програми. І тому КНДР являє волю цих двох країн у зовнішній політиці", — пояснює Ігор Соловей . Він підкреслює, що КНДР — звичайна розмінна монета Пекіна і Росії в торзі з Вашінгтоном.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини