Головна Новини Світ США Кремль звинуватив США у використанні долара в політичних цілях: які сигнали шле Путін - Байдену
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль звинуватив США у використанні долара в політичних цілях: які сигнали шле Путін - Байдену

3 червня міністр фінансів РФ Антон Силуанов завив, що Росія протягом місяця відмовиться від доларів США в структурі Фонду національного добробуту (ФНБ)

6 червня 2021, 22:36
Поділіться публікацією:

Виступаючи на пленарному засіданні Петербурзького міжнародного економічного форуму (ПМЕФ), президент Росії Володимир Путін зробив ряд випадів в бік США. Зокрема, звинуватив Штати у використанні їх національної валюти як інструмент для економічної і політичної боротьби. А ще заявив, що "США впевненою ходою, твердим кроком йдуть по дорозі Радянського Союзу".

Кремль звинуватив США у використанні долара в політичних цілях: які сигнали шле Путін - Байдену

Байден і Путін. Колаж: Д. Романюк / Comments.ua

Про що говорять такого роду заяви — в тому числі в ракурсі прийдешньої зустрічі президентів РФ і США, наміченої на 16 червня? Які сигнали шле Путін — Байдену, а Вашингтон — Москві? Експерти поділилися своїми думками з виданням "Коментарі".

Політолог Андрій Окара впевнений, що подібними меседж Путін актуалізує складні взаємини в трикутнику США-Китай-РФ.

"Головною темою зустрічі Путіна і Байдена, на жаль для осудних громадян РФ, України і Білорусі, стануть не їхні взаємини, а китайська лінія. Кожна зі сторін — і Кремль, і Білий дім, спробує грати, відштовхуючись від цієї комбінації, — вважає експерт. — Для американської адміністрації головне, щоб РФ не об'єднала зусилля з КНР. Заради цього США можуть закрити очі на Крим зокрема і російсько-українські відносини в цілому. На те, що творить Лукашенко. На переслідування російської опозиції ", — зазначає Андрій Окара.

На думку політолога, в душі колективного Заходу у відносинах з РФ інтереси борються з цінностями.

"Ми бачимо складні перипетії цієї боротьби, — зазначає Андрій Окара. — І схоже на те, що Америка готова заради того, щоб не було глобального союзу КНР і РФ, пробачити Кремлю багато речей, які не співвідносяться з американськими цінностями. Йде складна геополітична гра (в тому числі з загрозам в стилі "ми поміняємо ваші" погані долари "на щось інше), в якій виграє той, у кого більше ресурсів і міцніше нерви. І Київ з Мінськом тут просто — спостерігачі ".

Політолог-міжнародник Вікторія Закревська пояснює заяви Путіна тим, що росіянам не подобається лідерство США на геополітичній арені.

"Росія у всій своїй зовнішньополітичній діяльності намагається не тільки оскаржити цей факт, але і підтримати ті сили, які можуть відтягнути частину електорату і ресурсів по всьому світу від ліберальної порядку, лідером якої є США", — зазначає Вікторія Закревська.

На її думку, головним чином Росію не влаштовує той факт, що США не згодні ділити світ, як хотілося б Кремлю, на сфери впливу.

"Натякнути США на те, що між країнами більше спільного, ніж Вашингтон показує світові — в цьому і є головний сенс програмних промов і меседжів Путіна іже з ним. Але важливо розуміти, що це — всього лише точка зору Кремля, яку не поділяють в Білому домі ", — підкреслює Вікторія Закревська.

Нагадаємо, в США, Росії, Європі та Україні готуються до саміту американського і російського президентами Джо Байдена і Володимира Путіна. У контексті підготовки до цих переговорів російські, американські та українські чиновники роблять ряд заяв. Портал "Коментарі" зібрав основні тези, які хвилюють світ, і нові заяви, зроблені в рамках підготовки до саміту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини