Головна Новини Світ США Курт Волкер заявив, що Байден та Трамп дозволять Україні бити вглиб Росії: коли це станеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Курт Волкер заявив, що Байден та Трамп дозволять Україні бити вглиб Росії: коли це станеться

На його думку, будь-яка адміністрація США протягом наступних років буде виходити з того, що Україна має зблизитися з НАТО.

30 вересня 2024, 23:50
Поділіться публікацією:

Колишній спецпредставник США з питань України Курт Волкер висловив думку, що адміністрація президента Джо Байдена може послабити обмеження на удари України по території Росії як до, так і після виборів. За його словами, це може відбутися без великих оголошень, поступово, в залежності від конкретних обставин.

Курт Волкер заявив, що Байден та Трамп дозволять Україні бити вглиб Росії: коли це станеться

Курт Волкер (фото з відкритих джерел)

"Припущу, що ще до виборів або незабаром після них адміністрація Байдена почне знімати ці обмеження, можливо, без гучних заяв, але почне. Цілком можливо, рішення ухвалюватимуть з конкретних приводів, поступово", – сказав він в інтервʼю DW.

Волкер також припустив, що у разі перемоги Дональда Трампа на виборах, він може запропонувати Україні нову угоду щодо ленд-лізу, що дозволить Україні взяти кредит на купівлю американської зброї. Трамп може ставити умову, що мир має бути досягнутий, коли Путін буде готовий до переговорів, і при цьому тиснути на російського президента.

"Якщо переможе Трамп, то не виключено, що він піде й ще далі. Він скаже українцям: "Ось вам нова угода щодо ленд-лізу. Ви можете позичити грошей стільки, скільки вам потрібно, якщо ви на них купуєте американську зброю. Воюйте! За однієї умови — коли Путін буде готовий закінчити війну, ви теж її завершите". Водночас він буде тиснути на Путіна. Він скаже: "Ми дамо українцям стільки зброї, скільки потрібно, ми забезпечимо вступ України до НАТО. Закінчуйте війну!", – пояснив ексспецпредставник США з питань України. 

На думку Волкера, будь-яка американська адміністрація буде прагнути до зближення України з НАТО в найближчі роки. Він вважає, що це може стати частиною плану закінчення війни, хоча наразі жодна з політичних партій у США не є повністю готовою до цього. Однак він вважає, що рано чи пізно буде прийняте рішення про необхідність завершення війни, а потім прийняття України до НАТО, що забезпечить стабільний мир і ефективне стримування Росії.

"Добре було б, якби будь-яка нова адміністрація це розглядала як невід'ємну частину плану закінчення війни. Поки що ні демократи, ні республіканці, на мій погляд, до цього не зовсім готові. Але вони поступово наближаються до такої позиції. Думаю, вони рано чи пізно дійдуть висновку: слід спочатку завершити війну, а потім, щоб закріпити мир, прийняти Україну до НАТО. Тоді буде і стійкий мир, і умови для ефективного стримування Росії", – констатував Курт Волкер.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський після візиту у США зробив важливу заяву
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини