Головна Новини Світ США Ліки від COVID: у США заявили про успішні випробування препарату
commentss НОВИНИ Всі новини

Ліки від COVID: у США заявили про успішні випробування препарату

Препарат прискорює процес одужання пацієнтів з коронавірусом

9 березня 2021, 13:13
Поділіться публікацією:

Виробник лікарських засобів із США Merck оприлюднив дані про чергове успішне випробування препарату мольнупіравіру, який є одним з кандидатів на ліки від коронавірусного захворювання. Повідомляється, що дані висновки — результат другої фази випробувань за участі майже 200 добровольців з легким перебігом хвороби. Про це повідомляє Media Sapiens.

Ліки від COVID: у США заявили про успішні випробування препарату

Ліки від COVID: в США заявили про успішні випробування препарату - фото з відкритих джерел

Згідно з даними американських дослідників, мольнупіравір, може зменшити час від зараження до моменту, коли наявність вірусу SARS-CoV-2 в мазках пацієнтів з симптомами перестає проявлятися. Із закінченням п'яти днів, в жодного з учасників експерименту, які приймали мольнупіравір, вірус не був виявлений.

Також повідомляється, що серйозних побічних ефектів від даного препарату не було зафіксовано.

Відомо, що раніше даний лікарський засіб продемонстрував ефективність в лікуванні РНК-вірусів, грипу та ГРВІ, а також деяких коронавірусів по типу MERS. Очікується, що третій етап дослідження завершиться вже в цьому місяці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що перший тиждень масової вакцинації від коронавірусу в Україні відзначилася досить повільними темпами. Такий невтішний висновок із загальної статистики зробив народний депутат, глава комітету ВРУ з питань здоров'я нації Михайло Радуцький. На думку чиновника, українці не поспішають робити щеплення проти COVID-19. Так, за минулу добу, з початку першого тижня вакцинації вітчизняні медики ввели препарат рекордній кількості українців — 2680 особам. Втім, темпи вакцинації все одно не вражають.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини