Головна Новини Світ США Марк Цукерберг продав свій криптовалютний проект Diem
commentss НОВИНИ Всі новини

Марк Цукерберг продав свій криптовалютний проект Diem

Продаж активів означає для компанії Марка Цукерберга завершення спроб створити власну криптовалюту в межах Meta та Facebook

5 лютого 2022, 06:20
Поділіться публікацією:

Meta продала Diem Association. Активи та інтелектуальна власність перейшли від компанії Марка Цукерберга до американського банку Silvergate. Сума угоди – $200 млн. Раніше Каліфорнійський банк Silvergate Capital виступав емітентом (фізична чи юридична особа, яка випускає будь-які грошові активи від свого імені – ред.) криптовалюти Diem. Про це йдеться у офіційній заяві проекту.

Марк Цукерберг продав свій криптовалютний проект Diem

Марк Цукерберг - фото з відкритих джерел

Продаж активів означає для компанії Марка Цукерберга завершення спроб створити власну криптовалюту в межах Meta та Facebook. Американський підприємець та його команда кілька років намагалися запустити цей проект. Але вони зіткнулися із недовірою з боку регулятора. У США представники Федеральної резервної системи чинили тиск на Silvergate. У листопаді 2021 року регулятор заявив, що об'єднання емітента з корпорацією призведе до надмірної концентрації економічної влади. На тлі проблем Diem позбавився партнерів. Серед них – PayPal, Visa, Mastercard, eBay. Усі вони відмовилися від співпраці.

Також із проекту вийшов Девід Маркус, керівник платіжного підрозділу Meta. Він займався розвитком цифрового гаманця Novi, також захищав проект перед американським Сенатом.

Нагадаємо, Марк Цукерберг заявив, що Facebook відстоюватиме такі принципи, як вільне вираження своєї позиції, навіть якщо це означає реакцію у відповідь. Співзасновник і генеральний директор Facebook заявив, що мета його компанії довгий час полягала в тому, щоб не робити нічого, що було б визнано "надто образливим", але зараз він змінює цей підхід перед тим, що він вважає надмірною цензурою. "Нам все частіше доводиться цензурувати безліч різних видів контенту, що робить соціальну мережу по-справжньому незручною. Ми збираємося прибрати контент, який дійсно шкідливий, але іноді себе треба стримувати", — сказав Цукерберг, визнаючи відповідальність Facebook за чистку своїх платформ, пов'язаних. з тероризмом, експлуатацією дітей та підбурюванням до насильства.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини