Маск зробив нову заяву щодо Криму та розкритикував Україну

Ілон Маск порівняв атаку української армії на Севастополь з нападом японських військ на Перл Харбор.

Американський бізнесмен Ілон Маск вкотре спробував пояснити, чому він не ввімкнув інтернет-зв'язок Starlink у Криму та порівняв удар ЗСУ по Севастополю з нападом японських військ на американську військову базу Перл Харбор. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Голос Америки".

Під час конференції на тему технологій All-In Summit 2023 Маск розповів, що Україна звернулась до його компанії та зробила терміновий запит на включення зв'язку над Кримом.

"Ми просто отримали термінові дзвінки від українського уряду, в яких говорилося, що нам потрібно ввімкнути Крим. Просто посеред ночі. І ми такі: "Ви про що?"", - розповів Маск з посмішкою на обличчі.

Маск заявив, що таким чином Україна б втягнула його компанію у війну проти Росії.

"І тоді ми зрозуміли, що це атака, подібна на Перл Харбор, тільки на Севастополь, на російський флот у Севастополі. То ж вони практично просили нас взяти проактивну участь у великих воєнних діях", - сказав Маск.

Американський бізнесмен заявив, що "український уряд не є керівником американського народу чи компаній у США" та додав, що це "так не працює".

Крім того, Маск відкинув звинувачення у свій бік щодо позиції мільярдера, яка змінилась після розмов з представниками уряду РФ. Мільярдер говорить, що вони "абсурдні".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що американська сенаторка закликала розглянути діяльність Ілона Маска, яка здійснюється під час війни в Україні та може суперечити інтересам США.

Також "Коментарі" писали, що Маск заявив, що не ввімкнув інтернет-зв'язок у Криму через санкції США щодо Росії та окупованих нею територій.