Головна Новини Світ США У Конгресі США хочуть розслідувати дії Ілона Маска проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

У Конгресі США хочуть розслідувати дії Ілона Маска проти України

Американська сенаторка закликала розглянути діяльність Ілона Маска, яка здійснюється під час війни в Україні.

12 вересня 2023, 12:02
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Сенатор Елізабет Воррен вимагає від Конгресу США розпочати розслідування щодо компанії SpaceX, після слів Ілона Маска, який визнав, що блокував супутники Starlink для неможливості використання їх українськими військовими для атак по російських кораблях поблизу Криму.

У Конгресі США хочуть розслідувати дії Ілона Маска проти України

Ілон Маск. Фото з відкритих джерел

Елізабет Воррен критикує діяльність Маска та вказує, що американський мільярдер одноосібно здійснює політику США в Україні.

"Конгресу необхідно розслідувати, що тут сталося, і чи є у нас адекватні інструменти, щоб переконатися, що зовнішню політику проводить уряд, а не один мільярдер", — повідомляє Bloomberg слова Воррен.

Голова збройних сил Джек Рід підтримує Воррен та висловлює стурбованість щодо діяльності Маска. Рід пояснює, SpaceX значно знизила вартість запуску супутників та космонавтів у космос, однак критикує залежність США від позиції Маска.

"Він не може бути останнім словом, коли справа стосується національної безпеки", — заявив Джек Рід про Ілона Маска.

Нагадаємо, що Ілон Маск 7 вересня опублікував допис у якому розповів, що отримав від державних органів США терміновий запит на активацію Starlink у Криму для українських сил, які збирались атакувати та потопити російський флот. Однак мільярдер відмовився виконувати запит американського уряду зазначивши, що "був би явним співучасником великої війни та ескалації конфлікту".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колишній бізнес-партнер Маска заявляє, що американський мільярдер після розмови з Путіним "повністю купився на те, що йому продав" російський президент.

Також "Коментарі" писали, що Ілон Маск зробив тривожний прогноз для світу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини