Головна Новини Світ США Маск назвав нову причину, чому відключив Starlink для української армії
commentss НОВИНИ Всі новини

Маск назвав нову причину, чому відключив Starlink для української армії

Американський підприємець спробував пояснити, чому не надав інтернет-зв'язок Starlink для ЗСУ в Криму.

13 вересня 2023, 11:02
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Американський мільярдер Ілон Маск озвучив нову версію, чому його компанія SpaceX, яка надає послуги інтернет-зв'язку через супутники Starlink відключила інтернет на території анексованого Криму під час підготовки українських військ до спецоперації на півострові.

Маск назвав нову причину, чому відключив Starlink для української армії

Ілон Маск. Фото з відкритих джерел

Маск виступив на конференції All-In Summit, де заявив, що Starlink був вимкнений в Криму через санкції Сполучених Штатів.

"Причина, через яку Starlink було вимкнено, насправді була в тому, що США ввели санкції проти Росії. Вони охоплюють Крим, і нам не дозволено включати зв'язок", — заявив американський підприємець.

За словами Маска він справді отримував повідомлення від офіційних осіб з України про необхідність відновити інтернет-зв'язок Starlink в Криму на період здійснення спецоперації. Мільярдер запевняє, що попри санкції він включив би Starlink лише тоді, коли б прийшов прямий наказ від президента США Джо Байдена.

Нагадаємо, що українські сили планували таємну операцію з атаками на Чорноморський флот РФ поблизу Криму, однак через неможливість отримати постійний інтернет-зв'язок за допомогою Starlink ці плани були зірвані.

Також "Коментарі" повідомляли, що у Конгресі США хочуть розслідувати дії Маска проти України. Сенаторка Елізабет Воррен заявила, що Сполучені Штати мають розслідувати інцидент з ситуацією Маска та його забороною використовувати Starlink для України. Воррен вказує, що уряд США відправив запит компанії Маска, однак бізнесмен відмовився вмикати Starlink та заявив, що тоді став би співучасником війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини