Головна Новини Світ США Майже $6 млрд допомоги Україні можуть "пропасти" у США
commentss НОВИНИ Всі новини

Майже $6 млрд допомоги Україні можуть "пропасти" у США

Пентагон розглядає інші варіанти, якщо Конгрес не розширить його повноваження. Однак які саме - поки що незрозуміло.

13 вересня 2024, 19:50
Поділіться публікацією:

 Адміністрація США намагається уникнути втрати фінансування для військової допомоги Україні, яка наближається до закінчення. Майже 6 мільярдів доларів можуть бути втрачені до кінця вересня, якщо Конгрес не ухвалить рішення про продовження повноважень Пентагону щодо відправки зброї зі своїх запасів Україні.

Майже $6 млрд допомоги Україні можуть "пропасти" у США

Фінансова допомога США (фото з відкритих джерел)

Адміністрація президента Джо Байдена вже звернулася до Конгресу з проханням включити ці повноваження до резолюції, яка має бути ухвалена до 30 вересня, коли закінчується фінансовий рік. Це має на меті не лише забезпечити фінансування федерального уряду, а й продовжити постачання зброї в Україну.

Зокрема, мова йде про президентські повноваження на скорочення (PDA), які дозволяють Пентагону швидко передавати зброю зі своїх складів. Наразі на PDA залишилося близько 5,8 мільярдів доларів, термін дії яких спливає. Водночас існують інші фонди в рамках Ініціативи сприяння безпеці України, термін яких закінчується у 2025 році.

Міністерство оборони США, як зазначив його представник генерал Патрік Райдер, працює над тим, щоб уникнути втрати цих коштів і продовжити фінансування військової допомоги Україні після завершення поточного фінансового року.

"Наприкінці фінансового року дія повноважень (щодо виділення допомоги за розпорядженням президента США — ред.) завершиться. Тому зараз ми працюємо з Конгресом, щоб продовжити ці повноваження і мати можливість і далі виділяти пакети допомоги", — сказав представник Пентагону.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Байдена намагаються зберегти мільярди доларів допомоги Україні. Адміністрація президента США Джо Байдена терміново веде переговори з Конгресом про дозвіл на використання 6 мільярдів доларів оборонної допомоги Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини