Головна Новини Світ США На дебатах кандидатів у президенти США виникла суперечка через допомогу Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

На дебатах кандидатів у президенти США виникла суперечка через допомогу Україні

Колишній президент Дональд Трамп брати участь у дебатах відмовився

24 серпня 2023, 13:32 comments1296
Поділіться публікацією:

У Мілуокі, штат Вісконсін, відбулася перша масштабна подія президентської кампанії у США 2024 року – дебати вісьмох претендентів на те, щоб стати кандидатом від Республіканської партії. Вже під час дебатів стало зрозумілим, що всередині Республіканської партії є великі розбіжності у питаннях, що стосуються війни в Україні. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Politico".

На дебатах кандидатів у президенти США виникла суперечка через допомогу Україні

Підтримка України. Фото: з відкритих джерел

Головними противниками того, щоб і надалі надавати всіляку допомогу Україні у війні проти Росії, виступили законодавець Вівек Рамасвамі та губернатор Рон Десантіс. Вони зійшлися на думці, що припинили б фінансування України. Інші політики від республіканців навпаки відстоювали необхідність допомоги Україні.

"Я вважаю образливим, що у нас є професійні політики, які здійснюють паломництво до Києва, до свого папи Зеленського, не зробивши того ж для людей на Мауї (Гаваї) чи південній частині Чикаго", – заявив Рамасвамі.

Десантіс був стриманішим і заявив, що він припинить допомогу Україні, якщо європейські уряди не активізуються, щоб "посилити свою роль".

Не всі кандидати поділяли такі заклики. Наприклад, екс-губернатор Південної Кароліни Ніккі Хейлі звинуватила Рамасвамі в тому, що він хоче "передати Україну Росії" та "дозволити Китаю з'їсти Тайвань".

Фаворит серед претендентів на кандидатуру від Республіканської партії, колишній президент Дональд Трамп брати участь у дебатах відмовився.

Зазначимо, у 2024 році США обиратимуть нового президента. Наразі президентська кампанія починає набирати обертів – триває процес обрання Республіканської та Демократичної партіями єдиних кандитатів на виборах.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому Києву важливо отримати гарантії безпеки від США – чи можуть виникнути проблеми з Трампом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини