Головна Новини Світ США На кону допомога Україні: Байден відповів на ультиматум спікера Палати представників
commentss НОВИНИ Всі новини

На кону допомога Україні: Байден відповів на ультиматум спікера Палати представників

За інформацією Reuters, Байден готовий зустрітися зі спікером Палати представників заради допомоги Україні

20 лютого 2024, 09:10
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден заявив, що готовий зустрітися зі спікером Палати представників Майком Джонсоном. Раніше той вимагав зустрічі з головою Білого дому, інакше він обіцяв і надалі відкладати розгляд законопроєкту про допомогу Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

На кону допомога Україні: Байден відповів на ультиматум спікера Палати представників

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

"Звичайно, я буду радий зустрітися з ним (Ред. — Спікером Палати представників Майком Джонсоном), якщо йому є що сказати", — заявив президент США.

Джо Байден, який різко критикував свого ймовірного суперника на виборах Дональда Трампа та інших республіканців за погрози відмовитися від захисту союзників по НАТО, якщо вони не платитимуть за спільну оборону, сказав, що республіканці роблять велику помилку, намагаючись сховатись від загрози Росії, "йдучи від НАТО.

"Це просто шокує", — сказав Джо Байден, додавши, що він ніколи не бачив нічого подібного.

Байден висловив сподівання, що смерть лідера російської опозиції Олексія Навального у російській колонії у Заполяр'ї підштовхне республіканців до підтримки допомоги Україні, але сказав: "Я не впевнений, що це щось змінить".

Лідер американців також сказав, що Сполучені Штати розглядають можливість запровадження додаткових санкцій проти Росії у зв'язку зі смертю Навального.

"У нас вже є санкції, але ми розглядаємо додаткові обмеження", — наголосив глава Білого дому.

Читайте також на порталі "Коментарі" — аналітики Інституту вивчення війни (ISW) впевнені, що саме затримка західної підтримки Україні допомогла Росії розпочати наступ на трьох напрямках (у Донецькій області – Авдіївка та навколо неї; вздовж кордону Харківської та Луганської областей – у напрямку Куп'янська) і Лімана, поблизу Роботино на заході Запорізької області, тим часом Німеччина закликала Європу і НАТО готуватися до "найгіршого сценарію", вважаючи, що РФ може напасти на них через 5-8 років. що, схоже, тісно пов'язане з виживанням України) Які сигнали говорять про це – чи про зворотне?




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини