Головна Новини Світ США На що може зважитися Конгрес, якщо Джонсон і далі блокуватиме допомогу Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

На що може зважитися Конгрес, якщо Джонсон і далі блокуватиме допомогу Україні

Конгрес США може розпочати збір підписів для розгляду в обхід Джонсона

7 березня 2024, 16:18
Поділіться публікацією:

Цього тижня, 8 березня, у Конгресі США може розпочатися збір підписів за те, щоб поставити на голосування у Палаті представників законопроєкт щодо допомоги Україні в обхід спікера. Це станеться, якщо спікер Палати представників США Майк Джонсон не внесе документ на розгляд. Як передає портал "Коментарі", про це заявив конгресмен-республіканець Браян Фіцпатрік, пише "Голос Америки".

На що може зважитися Конгрес, якщо Джонсон і далі блокуватиме допомогу Україні

Конгрес США. Фото з відкритих джерел

"Це точка тиску, спроба застосувати тиск, щоб змусити щось винести до зали для голосування", – заявив політик.

За його словами, якщо Палата представників не може дійти консенсусу щодо законопроєкту, "альтернативою не може бути те, що Україна зазнає поразки, а кордон залишиться відкритим".

"Ми не можемо допустити, щоб це сталося", – підсумував конгресмен.

Фіцпатрік розповів, що працює з офісом Джонсона, щоб донести пакет до Палати представників через регулярні канали. Але якщо спікер відмовиться виконувати вимоги, прихильники документа розпочнуть збір підписів за петицію про голосування в обхід.

Він "дуже впевнений", що петиція може отримати 218 підписів, необхідних для ухвалення.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у США продовжується епопея з виділенням допомоги Україні. Адміністрація Байдена зуміла переконати республіканців Сенату підтримати відповідний законопроєкт, але спікер-трампіст Палати представників Майк Джонсон залишається непохитним – і просто не ставить цей варіант на голосування. На цьому фоні відбувається активізація Європи в ракурсі підтримки України, а також посилення власної безпеки через явне послаблення Штатів як світового лідера та активізацію російської агресії проти демократичного світу. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" дані процеси.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини