Головна Новини Світ США На узбережжя США налетів тропічний шторм: які регіони під загрозою
commentss НОВИНИ Всі новини

На узбережжя США налетів тропічний шторм: які регіони під загрозою

Через негоду в Техасі закрито школи та скасовано концерт

14 вересня 2021, 14:45
Поділіться публікацією:

Тропічний шторм "Ніколас" вже сягнув узбережжя штату Техас в США. Про це повідомляє Associated Press.

На узбережжя США налетів тропічний шторм: які регіони під загрозою

Шторм "Ніколас" накрив узбережжя Техасу, фото АР

Шторм сягнув берега за 30 кілометрів від Х'юстона, напівострові Матагорда. За даними Національного центру ураганів у Майамі, швидкість вітру знизилася до 50 кілометрів на годину, хоча спочатку швидкість вітру сягала 110 км/годину. Метеорологи прогнозували, що у штаті випаде близько 51 сантиметра опадів.

Попередньо, шторм зачепить ту ж територію, що була затоплена ураганом "Гарві" у 2017 році. Шторм "Ніколас" став 14-тим ураганом в Атлантиці, що отримав свою назву.

Шторм рухається над штатом на північний схід зі швидкістю 15 кілометрів на годину. За прогнозами, центр шторму переміститься з Техасу до Луїзіани, що потерпала від урагану "Іда".

Наслідки

За словами губернатора Техасу Грега Ебботта, місцева влада підготувалася до шторму та сконцентрувала рятувальні групи вздовж узбережжя. У Х'юстоні тривають дощі, а це значить, що місто під загрозою затоплення. На вулицях попередньо було встановлено барикади від водяних потоків в найбільш уразливих районах.

Відомо, що у вівторок, що в прибережних районах штата вітри повалили кілька дерев, зірвали дахи та навіси на деяких АЗС. У регіоні вже відключено кілька населених пунктів від електрики. За даними CenterPoint Energy, понад 300 тисяч будинків без електроенергії в Х'юстоні.

Школи в населених пунктах уздовж узбережжя Мексиканської затоки скасували заняття у понеділок через грозу. Школи Х'юстона оголосили про скасування занять у вівторок, 14 вересня.

Через негоду закрито кілька місць тестування та вакцинації на COVID-19 у районах Х'юстона та Корпус-Крісті. Також скасовано концерт Гаррі Стайлса, який мав відбутися в Х'юстоні. Кількість опадів у різних регіонах коливається від 15 до 46 сантиметрів.

За даними метеорологічної служби, уздовж верхнього узбережжя Техасу та південно-західного узбережжя Луїзіани можливий торнадо.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Шанхаї оголосили помаранчевий рівень небезпеки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини