Головна Новини Світ США На Заході стривожили прогнозом щодо війни в Україні: від чого не відмовиться Путін
commentss НОВИНИ Всі новини

На Заході стривожили прогнозом щодо війни в Україні: від чого не відмовиться Путін

Ні Гарріс, ні Трамп не мають чіткого плану завершення війни в Україні

сьогодні, 13:28
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський представив союзникам свій План перемоги, який, на його думку, має змусити Росію завершити війну. Тим часом кандидат у президенти США Дональд Трамп також заявляє, що знає, як покласти край конфлікту. Стратегія є і в його опонентки, Камали Гарріс. Однак жоден із цих планів, на думку експерта Хела Брендса, оглядача Bloomberg Opinion, не здатен зупинити війну.

На Заході стривожили прогнозом щодо війни в Україні: від чого не відмовиться Путін

США і Україна

За словами Брендса, ситуація на фронті не є сприятливою для України, яка повільно втрачає позиції на сході через нестачу військових ресурсів і боєприпасів. Хоча ракетні удари по глибоких тилових цілях у Росії можуть мати перспективу, їх обмежує нерішучість Заходу. Крім того, План перемоги Зеленського, який передбачає вступ України до НАТО, не отримав значної підтримки від США.

У Вашингтоні зростає тиск на те, щоб шукати мирного вирішення конфлікту через переговори. Проте проблема, на думку Брендса, полягає в тому, що ніхто не знає, як перетворити слабку позицію на фронті на гідний мир.

Трамп, зі свого боку, планує використати ультиматуми, щоб змусити Зеленського та Путіна сісти за стіл переговорів. Він готовий погрожувати припиненням допомоги Україні та жорсткішими санкціями для Росії. Однак така стратегія, за словами Брендса, може швидко поставити Україну в невигідне становище, не гарантуючи справедливого миру.

Камала Гарріс, навпаки, має намір продовжувати підтримувати Україну, сподіваючись, що збільшення витрат для Росії змусить Москву відмовитися від агресії. Водночас, зазначає Брендс, якщо попередня підтримка США не зупинила Путіна, малоймовірно, що подібна стратегія спрацює тепер.

Брендс також підкреслює, що США стикаються з внутрішніми протиріччями: з одного боку, вони підтримують Україну, але з іншого – намагаються уникнути прямої ескалації з Росією. Багато хто в Вашингтоні вважає, що мирна угода допоможе зменшити витрати та ризики, але такі розмови, за його словами, лише на користь Путіну. Експерт відзначив, що такі розмови відкривають для російського диктатора можливість перевести дух. Він може погодитися на припинення вогню на нинішній лінії зіткнення, аби зібравши сили, вдарити по Україні знову. Крім того, в очільника Кремля з'явився би шанс посварити союзників, які виступають за мирну угоду з тими, хто проти поступок Москві, відзначив Брендс і додав, Путін не відмовиться від ідеї перетворити Україну в колонію РФ.

"Спустошена розорена Україна не зможе захиститися сама. Тож жодне врегулювання не триватиме, якщо Захід не надасть Україні довгострокових гарантій безпеки, а також військової та фінансової допомоги, необхідної для того, щоб переконати Путіна, що відновлення конфлікту є поганою ідеєю,"– підкреслив експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Орбан закликав Київ до негайних переговорів з РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини